De N8 van Partyscene

Partyscene Redactie | 31 oktober 2007
headlines

Aanstaande zaterdag kan je weer los in Amsterdam tijdens de museumnacht! Partyscene heeft wat leuke tips voor je verzameld. Als je op de plaatjes klikt kom je direct op de site van N8 uit.


Als eerste Video Vortex in het Nederlands Instituut voor Mediakunst. Deze plek ontpopt zich voor korte tijd in een experimentele setting waar projecten met een participerende houding worden gepresenteerd, oftewel: do it yourself with others! Tijdens Video Vortex reageren kunstenaars op ontwikkelingen als YouTube, MySpace en Blogger, mobiele videotelefoons en live webcamstreams.

Videofilmpjes op je mobiele telefoon zijn niet meer weg te denken. Sta je bij een concert gaan alle telefoons in de lucht en staan de filmpjes de volgende ochtend op Youtube. Met de workshop van Video Vortex nu eens de kans om eens wat anders spannends met die filmpjes te doen, zodat je de mogelijkheden van je mobiele telefoon anders leert te gebruiken. En natuurlijk kan je zo de dag erop nog eens nagenieten van die fijne dj set of dat knallende concert.

Foam is dé plek voor fotografie: van documentair tot mode, van eigentijds tot historisch. Naast grote tentoonstellingen met werk van (wereld)beroemde fotografen, toont Foam jong talent in kleinere, snel wisselende exposities. Onder het genot van een cocktail kan je zaterdagavond de indrukwekkende collectie van FOAM bekijken. Het gezellige museumpand aan de Keizersgracht wordt omgetoverd tot een moderne hippie-commune. Omgeven door luchtige foto’s van naaktmodellen, een lounge-achtige organische omgeving en projecties van psychedelische lichteffecten zullen het Celebrate Life-gevoel doen versterken. Loveland-vriend Bruno Banner uit Frankrijk zal samen met Marnix de muziek verzorgen.

N8 in Nemo



Daarnaast is Artis natuurlijk een aanrader. Toelichting is overbodig, want wanneer kom je nu ´s nachts in Artis? Doen! De Museumnacht-bezoeker krijgt de unieke kans om een begeleide wandeling door Artis te maken. De rondleiding duurt maximaal een half uur en eindigt in het Aquarium of het Planetarium. De rondleiding staat onder leiding van een gids die de dieren langs de route met zijn of haar zaklantaarn belicht en er allerlei bijzonderheden bij vertelt. Om de dieren niet al te zeer te verstoren wordt het aantal deelnemers per rondleiding beperkt gehouden. De laatste rondleiding start om 01.00 uur. Er zijn ook een aantal speciale Engelstalige rondleidingen. Houd rekening met een wachttijd!

In het Stedelijk Museum is er The 15 Minutes Bring Your Own Art Show. Oftewel: presenteer jouw kunst en krijg een echte opening mét champagne en fotografen! In samenwerking met de Nachtburgemeester, Chiel van Zelst, wordt iedereen de kans gegeven om zijn eigen opening te hebben in het Stedelijk Museum. 15 minuten exposeren in het Stedelijk Museum, staat goed op je CV! Drank en aandacht, daar houden wij allemaal toch wel van? Tenminste wij wel…

Tenslotte kan je als after naar de laatste Museumnacht in 11. Want 11 blijft uniek. Wij zullen de club gaan missen, niet alleen de schitterende locatie en het wijdse uitzicht over de stad, maar vooral ook de leuke feestjes met vooruitstrevende muziek. 11 mag dus niet ontbreken in de n8, helemaal omdat er voor 11 geen n8 in 2008 komt.

Partyscene.nl mag van N8 3x2 passepartouts weggeven. Kijk snel bij onze winactie.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws