Drankmisbruik moet omlaag

Partyscene Redactie | 3 oktober 2007
headlines

Peter Griffin geeft het goede voorbeeldHet Trimbos Instituut gaat zich meer op de ouders richten om het drankgebruik onder jongeren terug te dringen. Een speciale voorlichtingscampagne gericht op ouders is van start gegaan. Het loopt namelijk de spuigaten uit met de Breezer verslindende kids in de buurtdisco’s en pils-weghakkende jongelingen in de zuipschuren en bierketen.

Ouders kunnen volgens Trimbos meer doen tegen het drankgebruik van hun kinderen dan ze zelf denken. Nederlandse jongeren namelijk drinken te jong, te vaak en te veel, ze horen zelfs bij de Europese top. Ruim 70 procent van de 12-jarigen heeft al alcohol gedronken en steeds meer jonge kinderen worden met een alcoholvergiftiging opgenomen in het ziekenhuis.

Ouders kunnen de voorlichtings-website ZegNEEderland.nl bezoeken en op scholen komen speciale ouderavonden met tips om alcoholgebruik bij jongeren uit te stellen. Deze speciale ouderavonden worden georganiseerd door het Trimbos-instituut, het Nationaal Instituut voor Gezondheidsbevordering en Ziektepreventie (NIGZ), regionale GGD'en en instellingen voor verslavingszorg.

Op welke leeftijd dronk jij je eerste drankje? En als je uitgaat, drink je dan altijd alcohol?

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws