PS Interview: Tommie Sunshine

Partyscene Redactie | 28 september 2007
headlines

Tommie Sunshine

Tommie Sunshine is dus geen onbekende meer in Haarlem. Hij maakte zich eerder dit jaar bij velen onsterfelijk door een volgepakte Stalker op haar 23e verjaardag in drieën te draaien. Dat resulteerde in nog een boeking vorig jaar in december. Deze tweede keer arriveerde hij op Schiphol zonder z'n platentas. Des ondanks wist hij wederom Stalker op z'n kop te krijgen met een energie en power die speciaal uit New York gehaald moet worden.

Ook is de New Yorker vaak in de studio te vinden waar heeft hij samengewerkt met onder andere DJ Hell, Miss Kittin, Felix da Housecat en Mylo. Daarnaast is hij een veelgevraagd remixer. Zijn remixologie en biografie zijn indrukwekkend. Check ook z'n CD album Tommie Sunshine presents Ultra.Rock remixed.

Tommie Sunshine (36) woont in Brooklyn New York met zijn liefje Daniela en is volgens eigen zeggen een geluidsvormgever. Hij groeide op in Chicago alwaar zijn liefde voor house (en lang haar) ontstond. Ook metal en industriële sounds kunnen hem bekoren. Hij is dus zeker niet fan van slechts één muziekstroming, wat je ook terug hoort in zijn afwisselende dj sets. Een man van weinig woorden maar met een energieke drive achter de decks.

Tekst: Frank Böhm
Tommie Sunshine
Wanneer begon je met draaien?

Toen ik 3 jaar was wilde ik al pop muziek draaien op de radio, en op mijn 19e had ik een eigen radioshow op de universiteitscampus. En toen ik 21 was begon ik met plaatjes draaien op parties.

Door welke platen werd je beïnvloed?

The Orb - Adventures Beyond The Ultraworld

My Bloody Valentine - Loveless

Primal Scream - Screamadelica

Dit zijn de beste drie albums ooit gemaakt om drugs mee te gebruiken tijdens het luisteren. Maar ook The Stones, Funkadelic, The Clash, Sex Pistols, Black Sabbath, Devo, Gary Numan en zo’n beetje alles wat Giorgio Moroder in elkaar heft gezet.

Wat voor werk had je in die tijd?

Ik heb o.a. in een Chinees afhaal restaurant gewerkt, bij de Subway, ontelbare platenzaken, en nog verschillende andere klusjes zoals huizen opknappen. Maar ik ben blij dat ik nu van mijn muziek kan leven.

Hoe staat de dancescene in Amerika er vandaag de dag voor volgens jou?

Kanye West zou misschien met zijn tracks een lans hebben gebroken voor de elektronische muziek, we zullen zien. Het grootste verschil met Europa is dat Europeanen dansen, Amerikanen niet.

Wie vind je een goede Nederlandse dj en producer?

Als dj kies ik voor levende legende en vernieuwer Joost van Bellen. Goede producers vind ik Jaimie Fanatic en 2000 & One.
Tommie Sunshine
Wat vind je, met jouw meer electrotrash sound, van de populairteit van minimal de laatste jaren?

Het is een mode verschijnsel naar mijn mening. Van de meeste van deze producers zul je snel niets meer horen en diegenen die de hype wel overleven zullen uiteindelijk leren meer tijdloze muziek te maken.

Wat zijn je plannen voor de komende maanden?

Net een track geschreven samen met Junkie XL en één met Lady Tigra van L'Trimm. Daarnaast ben ik bezig mijn muziek naar een hoger level te krijgen, op een manier dat het samensmelt met kunst zodat het meer op een beeldhouwwerk van geluid gaat lijken.

Nog plekken waar je nog eens zou willen draaien?

De piramides van Giza. Ik geloof namelijk dat zowel ik als mijn vrindin in Egypte hebben geleefd in een vorig leven.

Tot slot, hoe zou jouw droomfeest eruit zien?

Een dinner party in Byron Bay, Australië samen met mijn vrindin Daniela en enkele van min favoriete historische randfiguren: John Lennon & Yoko Ono, Brian Eno, Kerouac, Burroughs, Ginsberg, Andy Warhol, Patti Smith, Fellini, Godard, Lee Hazelwood & Nancy Sinatra, Woody Allen, Marshall McLuhan, Bjork & Matthew Barney, J D Salinger, Kevin Canty, Phil Spector, Cher, Andrew Wyeth, Paul Gaughin, Hugh Hefner en The Girls Next Door.

Tommie draait morgen, zaterdag 29 september, samen met resident Sven Prinsen in de Haarlemse club Stalker. Meer info vind je op www.clubstalker.nl, www.tommiesunshine.com en www.myspace.com/tommiesunshine

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws