Chemical Brothers naar Nederland

Partyscene Redactie | 7 augustus 2007
headlines

Van 22 tot en met 25 november vindt in het Klokgebouw te Eindhoven de tweede editie van het art & technology festival STRP plaats. STRP is een multidisciplinair festival waar een vernieuwende mix van robotics, music, visuals en interactive art centraal staat. Donderdag 22 november is het openingsconcert met niemand minder dan de Chemical Brothers.

Op dit moment zijn de Chemical Brothers bezig met een uitgebreide wereldtournee. Ze stonden voor uitverkochte zalen in onder andere Londen, Tokyo, Barcelona en Parijs. Afgelopen juni gaven ze een legendarisch concert in de Heineken Music Hall. De voorlopig laatste mogelijkheid om de Chemical Brothers in Nederland aan het werk te zien is op het STRP Festival.

Chemical Brothers

Met hits als Galvanize, Out of Control en Hey Boy Hey Girl hebben de Chemical Brothers een stevige plek in de dancegeschiedenis veroverd. Inmiddels hebben Tom Rowlands en Ed Simons zes albums op hun naam staan waarvan de laatste -‘We are the Night’- begin juli 2007 uitkwam. Het album is door zowel pers als publiek enthousiast ontvangen en staat in meerdere landen hoog in de charts.

De Chemical Brothers komen met hun indrukwekkende audiovisuele show naar het Klokgebouw in Eindhoven om het STRP Festival te openen. Hoewel het concert bol staat van het visueel geweld, blijft de muziek het belangrijkst. Critici omschrijven de tracks van het duo als regelrechte vloervullers en feestmuziek om een nacht op door te gaan. De eigen sound van de Chemical Brothers komt altijd duidelijk naar voren en ze laten zich niet beïnvloeden door de –vaak kortdurende- trends van het moment. Tijdens een interview met VPRO’s 3voor12 zeggen ze hier zelf over: “We blijven bij ons eigen ding, maar we willen niet dat onze muziek volledig uit de pas loopt met de rest. We gebruiken dingen van nu en uit het verleden, maar het moet uiteindelijk wel Chemical Brothers muziek worden. Wij houden het meest van muziek die volledig uit het niets komt.”

Het STRP Festival is een art & technology festival en duurt van 22 – 25 november.

De uitgebreide robotics en interactive art expo daagt de bezoeker uit zélf op onderzoek te gaan. De werken variëren van klein, subtiel en aandoenlijk tot imposant en overweldigend. Mede door het interactieve aspect wordt de steeds vager wordende grens tussen technologie, mens en kunst opgezocht: een vaak confronterende ervaring! Buiten de expo zijn er overdag live cinema performances, video-art, lezingen, een filmprogramma en workshops. Naast het concert van de Chemical Brothers op donderdag, is er op vrijdag en zaterdag een uitgebreid muziekprogramma dat rond 20:00u start en doorgaat tot zes uur in de ochtend. Binnenkort maakt de organisatie de rest van de programmering bekend.

Openingsconcert STRP Festival (Chemical Brothers)

Donderdag 22 november 2007

20.00 - 00.00

Klokgebouw, Strijp-S, Eindhoven

Tickets: 34,- ex fee via www.strp.nl

The Chemical Brothers - Block Rockin Beats


Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws