Even bellen met Pete Tong

Partyscene Redactie | 29 juni 2007
headlines

De Britse top jock Pete Tong is uiteraard verantwoordelijk voor onder meer de Essential Mix op BBC Radio 1. De afgelopen jaren hoorde je de nieuwste dance tracks het eerst in zijn show en zijn dance kennis is nog steeds enorm. Een doorsnee daarvan zul je op 21 juli op Extrema Outdoor voorbij horen komen, in zijn progressive getinte dj-set. Pete Tong draait die dag overigens ook in de Amsterdamse Panama. Partyscene sprak de drukbezette dj even over o.a. zijn Pure Pacha avonden op Ibiza.

Tekst: Frank Böhm


Wat vond je persoonlijk één van de sterkste Essential Mixes van dit jaar?

Ze zijn allemaal van erg hoog niveau! Dus ik kan er écht geen kiezen. De mixes zijn erg goed weer dit jaar, met toppers van o.a. Mark Ronson, Lindstrom & Prins Thomas, One+One (James Zabiela & Nic Fanciulli) en recentelijk Rene Amesz.

Hoe staat de Engelse dancescene ervoor op dit moment?
Pure Pacha
Die staat er sterker voor dan ooit! Je kan werkelijk elke avond van de week uit en zeer verschillende en goede muziek horen.

Is progressive dood verklaard?

Muzikale hokjes, trends en stijlen komen en gaan, het is één grote cirkel. Dus wat nu misschien wat minder populair is, kan over een tijdje weer opbloeien.

Denk je dat dj’s in de nabije toekomst slechts met laptops zullen optreden en dat vinyl en cd’s zullen verdwijnen in de dj booth?

Nee, ik denk dat iedereen alle opties open houdt en op verschillende manieren de muziek zal blijven verspreiden in de zaal.

Welk nieuw talent zie je doorbreken op Ibiza deze zomer?

Dat weet ik niet zeker nog, wat wel zeker is dat er erg veel talent rondloopt de laatste tijd. Micky Slim is erg goed bezig de laatste tijd bijvoorbeeld, en zal op Ibiza ook hoge ogen gaan gooien.

Pete Tong

Op welke manier maak je met je Pure Pacha feesten op Ibiza onderscheid tussen de tientallen clubavonden?

We bieden een volwassen speelplaats aan voor mensen die nog niet te volwassen in het leven willen staan voorlopig. Het is een elegant feestje met veel schillende muziekstijlen en interessante gasten zoals Trentemoller en Jade Jagger die de main zaal host.

Welke plaat zal dit jaar dé track van Ibiza worden denk je?

Dat kan ik nu nog niet zeggen, vraag het me in september nog eens!

www.petetong.com

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws