030303 Rave Edition met SL2

Partyscene Redactie | 5 juni 2007
headlines

Trek je old school housebroek maar weer aan en haal je fluoriserende shirt uit de mottenballen.

Het is lang geleden, maar de felgekleurde housebroeken en de fluoriserende t-shirts hebben ooit voor een groot deel het modebeeld bepaald. Tijdens de rave was die kleding verplichte kost. Boegbeeld van de rave was wel de Britse groep SL2. De band werd wereldberoemd met grote hits als On A Ragga Tip en Way In My Brain, die jarenlang de dansvloeren domineerden. SL2 waren de echte pioniers binnen de rave en inspireerden bands als The Prodigy om ook aan de slag te gaan. Vooral op het eerste Prodigy album Experience is de invloed van SL2 nog goed te horen.

Slipmatt van SL2

Rave ontstond begin jaren negentig, als opvolger van de acid house. De muziek wordt gekenmerkt door hardere beats en priemende synths. Raves gingen meestal gepaard met een flinke hoop XTC en kregen ook al snel voet aan de grond in Nederland en België en was tussen 1990 en 1995 niet uit het clubcircuit weg te slaan. Ook Neil Landstrumm is een raver van het eerste uur. De Schot bracht in 1994 zijn eerste releases uit op het label Peacefrog en stapte later over naar Tresor. Op het Engelse label Planet Mu brengt hij veel ravestep platen uit.

Zowel SL2 als Neil Landstrumm komen nu naar Nederland toe, om de oude rave tijden weer te doen herleven. De Utrechtse organisatie 030303 zet ze op vrijdag 15 juni neer in Tivoli De Helling. Kaarten kosten 10 euro en de deur gaat om 23.00 uur open. 

Liquid Sweet Harmony & SL2 On A Ragga Tip - Rave Videos

 

Meer info vind je op www.030303acid.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws