De Nacht van de Fooi

Partyscene Redactie | 30 mei 2007
headlines

De derde editie van de Nacht van de Fooi is in aantocht. Zaterdag 2 juni gaan alle fooien die gegeven worden in deelnemende horecagelegenheden naar kleinschalige en duurzame projecten in arme landen. In Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Delft, Groningen, Nijmegen en Breda zijn de voorbereidingen in volle gang om de Nacht van de Fooi weer tot een groot succes te maken.
Fooi
Clubs, restaurants en café’s adopteren voor een dag én nacht één van de acht projecten die door de organisatie van de Nacht van de Fooi zorgvuldig zijn geselecteerd. Alle fooi die wordt opgehaald gaat dus naar het project dat zijzelf uit de lijst van projecten hebben gekozen. Op 2 juni gaat ’s morgens om 09.00 uur de Nacht van de Fooi officieel van start. Speciale gerechten, drankjes en thema-avonden maken deze zaterdag extra leuk om uit te gaan en stimuleren het publiek om zo diep mogelijk in de buidel te tasten. Er hebben zich inmiddels reeds 464 deelnemende horeca gelegenheden aangemeld. Want zoals Agnes van Ardenne, oud-minister van Ontwikkelingssamenwerking, het al aangeeft: “Elke horecagelegenheid in Nederland zou één keer per jaar aan dit prachtige initiatief mee moeten doen.”

Er worden in het teken van de Nacht van de Fooi verschillende evenementen georganiseerd. In Breda is er een ‘hoge hakken-race’ op de Grote Markt, en in Nijmegen opent de loco-burgemeester de Nacht onder begeleiding van Afrikaanse trommelaars. Er is Fooipop op de Beestenmarkt in Delft en op het Stadhuisplein van Rotterdam slaat Burgemeester Opstelten op traditionele wijze een vat bier aan en treden de Woorddansers op. Groningen gaat knallen met een lasershow.

Meer informatie is te vinden op www.nachtvandefooi.nl. Ga komende zaterdag dus van die bank af en gezellig de stad in tijdens de Nacht van de Fooi en feest mee voor het goede doel: small change for you, big change for them!

Welke club verdient in jouw ogen veel fooi aangezien ze een goede service verlenen?

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws