Alcohol in poedervorm

Partyscene Redactie | 30 mei 2007
headlines

Vijf studenten van een opleiding voor voedingsmiddelentechnologie uit Boxtel hebben een poeder ontwikkeld dat met toevoeging van water een alcoholisch drankje wordt. Het poeder, Booz 2 Go genaamd, bevat als drankje 3 procent alcohol. 

De studenten hebben hiervoor eerst marktonderzoek gedaan onder jongeren. Dit product bleek eruit te springen omdat het nieuw en makkelijk mee te nemen is. Student Martijn Rijken: “Zakjes poeder zijn makkelijk mee te nemen als je op reis bent bijvoorbeeld en water heb je overal.”

Alcoholische versnaperingen brouwen

Afgelopen vrijdag legden de vijf studenten een mondeling examen af. “De opdracht was om een technologisch hoogstandje uit te vinden dat op grote schaal te produceren is”, zei teamleider Rob van Veldhoven van de mbo-opleiding in Boxtel. Er is tevens een ijsvariant ontwikkeld met de naam Booz & Ice. De studenten zijn van plan de twee producten daadwerkelijk in productie te gaan nemen. Een bedrijf dat de vijf geholpen heeft alcohol in poeder om te zetten, heeft uiteraard interesse getoond. Het poeder gaat dan iets meer dan 1,50 euro kosten. De accijns is laag, omdat de alcohol in poedervorm verkocht wordt.

Directeur Wim van Dalen van de stichting alcoholpreventie is geen voorstander van nieuwe alcoholische producten, maar hij denkt niet dat het storm zal lopen. Poeder klinkt volgens hem niet aantrekkelijk voor een drankje. Hij voorziet wel eventuele moeilijkheden met de drank- en horecawet. In poedervorm valt het namelijk niet onder deze wet, maar verdund wel. Dat zou betekenen dat iedereen het poeder dan kan kopen, ook mensen onder de 16 jaar dus…

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws