Nieuw festival van ID&T: Welcome to the future

Partyscene Redactie | 4 mei 2007
headlines

Twiske
Op zaterdag 4 augustus presenteert ID&T in recreatiegebied het Twiske een nieuw open air festival: Welcome to the future.

Het Twiske, onder de rook van Amsterdam, is relatief klein en intiem, met een capaciteit van zo’n zesduizend bezoekers.  Van 12.00 uur ’s middags tot middernacht is er muziek op vier podia, waarin alle eigentijdse techno, van de klassieke Detroit-stijl tot de nieuwste minimal, vertegenwoordigd zal zijn in een line up met 25 nationale en internationale top-acts. Deze line up zal op dinsdag 8 mei bekend worden gemaakt.
Twiske
Het festival in het Twiske, op een heuvel tussen de dorpen Landsmeer en Oostzaan, bouwt volgens ID&T voort op de veertienjarige traditie van Welcome to the future, dat sinds 1993 een platform is geweest voor nieuwe en vernieuwende techno. Zo introduceerden de feesten in het Amsterdamse Paradiso een groot aantal technonamen voor het eerst aan het Nederlandse publiek. Van Underworld en Ken Ishii tot Funk ‘d Void, Rolando en Trentemoller. Bovendien heeft Welcome to the future altijd veel aandacht besteed aan de muziek van eigen bodem. Alle grote namen van de Nederlandse techno  stonden er al eens, zoals onder andere Speedy J,  Orlando Voorn, Quazar, Steve Rachmad en Michel de Hey.

In de afgelopen jaren verzorgde Welcome to the future eigen area’s op festivals als Dance Valley, Free Your Mind en Rockit, terwijl de tweemaandelijkse feesten in het Amsterdamse Studio 80 een podium bieden aan een nieuwe generatie minimal- en techno-dj’s en producers. Nu is het dus tijd geworden voor een eigen festival. En dit op de plek waar het 14 jaar geleden allemaal begon voor ID&T. Het is na vijf jaar tevens weer een evenement waar techno centraal staat, na Shockers in de RAI.

De voorverkoop start zaterdag 12 mei bij Ticketonline.nl. Een week daarna volgt de reguliere verkoop bij Ticketbox en de overige bekende verkooppunten.

www.id-t.com

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws