Anabole steroïden tijdens uitgaan: clubbers zijn lui!

Partyscene Redactie | 27 april 2007
headlines

Coke, XTC, speed, GHB, wiet… tijdens het uitgaan wordt er veel van gesnoept. Maar ook anabole steroïden worden steeds vaker in de nachtelijke uurtjes gebruikt.

Dat zei Herman Ram, directeur van de Dopingautoriteit, gisteren in het tv-programma Nova. Volgens hem vindt er een vermenging van partydrugs en anabole middelen plaats. De gebruikers hiervan zijn soms slechts 15 jaar oud en mogen dus nog niet eens een biertje drinken.
Anabolen
Het blijkt dat Nova een vertrouwelijk rapport van het Openbaar Ministerie in handen heeft waaruit blijkt dat ook het OM zich grote zorgen maakt. Het is slechts een kwestie van tijd voor er ongelukken gaan gebeuren. Want volgens het rapport zijn dopinggebruikers een potentieel gevaar voor zichzelf en hun omgeving. Uit het rapport blijkt dat 20% van de gebruikers waanbeelden heeft, zeer gewelddadig wordt, depressief raakt en in extreme gevallen zelfs zelfmoordneigingen krijgt.

Ook artsen waarschuwen voor de gevaren van dopinggebruik. Leveraandoeningen, impotentie en infecties liggen op de loer, maar dit lijkt de nieuwe gebruikers niet af te schrikken. Ram weet wel waardoor dat komt: “'Jongeren slikken en injecteren doping om af te slanken, betere seks te hebben en er strakker uit te zien. Gebruikers hebben geen zin meer om langdurig en intensief te trainen.”

Oftewel de nieuwe generatie clubbers is gewoon lui: te lui om een kaartje voor een feest te kopen, te lui om te trainen, en te lui om te dansen. Men staat verveeld aan de kant van de dansvloer een beetje elkaars kleding en strakke lijf te checken, en iedereen staat op de gastenlijst. Of niet?

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws