Ratio? en 11 pakken uit op Paaszondag

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Niet alleen staat het Nederlandse live debut van Soundstream feat. Paul St Hilaire aka Tikiman op het programma, ook zal house legende Larry Heard aka Mr. Fingers aanwezig zijn om er een onvergetelijk nacht van te maken en zo het paas weekend, samen met Melon, kwalitatief af te sluiten.

De uit Berlijn afkomstige Soundstream, ook bekend als Soundhack en samen met Errorsmith als Smith 'n' Hack, die samen de Villalobos hit "Easy Lee" in 2004 tot een hoogte punt remixten, heeft de nodige underground classics op zijn naam staan. Zijn overgeproduceerde pompende disco cuts worden op zijn eigen labels, Soundhack en Soundstream, door het befaamde Hardwax, waar hij ook werkzaam is, wereldwijd verspreid en gewaardeerd. Al gelijk vanaf de eerste, de nu al klassieke Soundstream uit 1999, zijn zijn platen terug te horen in dj sets en compilaties van de grote der aarde zoals, Carl Craig en Ricardo Villalobos. Vorig jaar had Soundstream de eer om een remix te leveren voor het legendarische Rhythm and Sound album "See Mi Yah". Hij nam het nummer "Free for All" voor zijn rekening, waarop Paul St Hilaire de vocals voor zijn rekening nam. Paul St Hilaire aka Tikiman, geboren in Grandbay op het Caribische eiland Dominica, is een belangrijke man in de Berlijnse Reggae en Dub scene. Al vanaf jonge leeftijd bleek dat deze man een exceptionele muziekkant en vocalist is en stond hij met zijn band in het voorprogramma van pioneers als; Bunny Wailer, Third World en Yelloman. Zo'n acht jaar geleden, tijdens een Europese tour, heeft hij zijn basiskamp opgezet in Berlijn en is hij gaan samenwerken met techno pioneers Mark Ernestus en Mauritz von Oswald, van de cult labels Basic Channel en Chain Reaction. Op deze manier, en ook mede dankzij het remix project, zijn Soundstream en Paul St Hilaire op elkaars pad beland en is er een samenwerking geboren.



Larry Heard, geboren in 1960, zal voor de meeste geen introductie nodig hebben. Al sinds het ontstaan van de house muziek en onze club cultuur, was Larry Heard erbij en scoorde hij hit na hit. In 1986 ging hij een samenwerking aan met Robert Owens en Ron Wilson als Fingers Inc en produceerde hij zijn eerste commercile succes nummer "Mystery of Love", dat in Amerika de nummer 10 behaalde in de Billboard Dance Charts. Een paar jaar later, in 1988, produceerde het trio, het legendarische en essentile album "Another Side", waar onder andere de track der house tracks "Can you Feel it" op staat. Zonder twijfel is Larry Heard n van de invloedrijkste house producers op onze planeet, er is geen n house producer op aarde die niet door deze man benvloed is, zelfs al zouden ze hem niet kennen. Zelfs vandaag de dag nog is hij n van de meest toonaangevende producers, zo bewijst hij weer met zijn laatste release, als "Mr White", op zijn eigen label, Alleviated, "The Sun Can't Compare" wat bij mensen als me, Carl Craig en Villalobos al maanden hoog in de charts staat. Een unieke kans om deze house legende aan het werk te zien "Let there be House"!

Host en organisator, Melon, gooit momenteel hoge ogen in de internationale scene met zijn "Ratio?music" label. Zijn eerste release Four Seasons Part 01 belande wereldwijd hoog in de charts en kwam zelfs in het gerespecteerde Duitse De:Bug magazine met stip op nummer 1 binnen. 2006 was dan ook een vruchtbaar jaar voor de Zwitserse Amsterdammer, die sinds het voorjaar van 2006 is aangesloten bij het befaamde Kompakt agentschap. In 2007 lijkt hij deze toon aan te houden met verschillende residencies en optredens over de hele planeet. Zo staat hij in de aankomende maanden in top clubs in Moskou, Berlijn, Munchen, Hannover, Frankfurt, Keulen, London, Zurich, Geneve, Basel, Barcelona, Georgi, Mallorca en Ibiza. Daarnaast kunnen we dit jaar de nodige nieuwe releases van hem verwachten op toonaangevende labels, waaronder zijn eigen Ratio?music label.

Zondag_8 april
Ratio? Easter special
Live: Soundstream feat. Paul St. Hilaire aka Tikiman (Berlin)
DJs Larry Heard aka Mr Fingers (USA), Melon (Ratio?, Amsterdam)
VJs Pleur in de Sleur | Entre 12 | Voorverkoop 10 | 11_ben_je_zelf pashouders 10 | Voorverkoop bij Rush Hour - Online voorverkoop via Beatfreax
www.melon.nl


11 | restaurant_bar_club
Oosterdokskade 3-5
1011 AD Amsterdam
T 020 - 625.59.99

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws