Ferry Corsten en Marco V op tournee met Dancetour 2007

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Deze zomer zorgt Stichting Dancetour ervoor dat de centra van negen steden in Nederland worden omgetoverd in een dansende mensenmassa. Jong en oud kunnen in hun eigen stad een dag lang gratis genieten van s werelds bekendste DJs, maar ook van lokaal talent. Het rondreizende dancefestijn, waar veel jongeren bij betrokken zijn door middel van participatieprojecten, begint op Koninginnedag met Dancetour Dordrecht waar ruim 35.000 bezoekers worden verwacht. De tournee door Nederland wordt afgesloten op 30 augustus in Doetinchem.

Concept
Het Dancetour-concept is eenvoudig: Top DJs die overdag optreden op een centrale buitenlocatie in de stad, die voor iedereen gratis toegankelijk is. Dit jaar vormen van eind april tot eind augustus achtereenvolgens Dordrecht, Lelystad, Breda, Maastricht, Leeuwarden, Goes, Apeldoorn, Eindhoven en Doetinchem het decor voor de internationale DJ-top op dance-gebied. De verwachting is dat Dancetour deze zomer ruim 150.000 bezoekers trekt. Ook dit jaar steunt Dancetour weer een goed doel. Er is gekozen voor KidsRights, waarmee een samenwerking voor onbepaalde tijd wordt aangegaan.

Samenwerking jongeren
Naast de zeer intensieve samenwerking met de gemeente, werken er in de voorbereiding en tijdens het evenement meer dan 100 plaatselijke jongeren mee. Studenten van het plaatselijke ROC of HBO organiseren een DJ workshop zowel op het evenement als op locaties van hun school. Er zijn ook studenten die een promotie/communicatieplan schrijven voor Dancetour en studenten voeren een publieksonderzoek uit onder de bezoekers. De op- en afbouw is in samenwerking met bureau Jeugdzorg.
Jong DJ-talent uit de regio krijgt, door middel van een DJ contest op www.dancetour.nl voorafgaand aan elk evenement, de kans om op te treden tijdens een Dancetour evenement.



Artiesten
De beste internationale DJs treden op bij Dancetour! Tijdens alle Dancetour evenementen treden Ferry Corsten en Marco V op om het publiek te vermaken, twee top DJs die bijna alleen nog maar in het buitenland te bewonderen zijn. De Nederlandse Top DJ/producer Ferry Corsten heeft wederom een succesvol jaar achter de rug. Zijn album L.E.F. behaalde in de Verenigde Staten binnen twee weken de hoogste positie in dance download charts van iTunes en eindigde zelfs in de top 10 van best verkopende dance albums van 2006. Na het succes van het eerste album uit de Passport compilatie, Passport: Kingdom of The Netherlands in ditzelfde jaar, zal binnenkort zijn tweede album uit deze serie worden uitgebracht, te weten Passport: United States of America. De keuze om deel te nemen aan Dancetour 2007 is voor de DJ een logische stap: In 2007 heeft Ferry zich exclusief verbonden aan Kidsrights als ambassadeur. Met dit ambassadeurschap zal Ferry zich inzetten om de bewustmaking en de betrokkenheid bij het onderwerp kinderrechten onder jongeren in de leeftijd van 16 25 jaar te vergroten. Marco V treedt al zeven jaar op tijdens Dancetour Dordrecht en gaat dit jaar op tournee met Dancetour door Nederland. In Nederland is Marco V n van de grootste DJs van het moment en zijn V-sound wordt met de dag populairder. Marco V scoorde vorig jaar een dikke hit in de UK met zijn single "False light" afkomstig van het succesvolle "200V" Album. Deze zomer komt Marco V met de zijn nieuwe mixalbum Combi:Nations 3! Combi:Nations deel 1 was door MixMag gekozen als een van de 10 beste mixalbums van 2004. Naast deze twee DJs zijn afwisselend onder andere DJs als DJ Jean, Benny Rodriques, Bart Claessen, Ronald van Gelderen, Menno de Jong en Benjamin Bates te bewonderen tijdens Dancetour 2007.

Programma Dancetour 2007 :

30 april Dordrecht
17 mei Lelystad
27 mei Breda
2 juni Maastricht
1 juli Leeuwarden
29 juli Goes
5 augustus Apeldoorn
19 augustus Eindhoven
30 augustus Doetinchem

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws