Revu\'s Nachttempel: Effenaar

Partyscene Redactie | 23 maart 2007
headlines

Nieuwe Revu zoekt een opvolger voor Las Palmas (Rotterdam), voor Paard van Troje (Den Haag), voor Doornroosje (Nijmegen). Deze clubs wonnen de Nachttempel Verkiezing de afgelopen edities. Voor 2007 zijn de volgende 8 clubs genomineerd: 11,
Doornroosje, Effenaar, Off-Corso, Paard van Troje, Panama, Patronaat enWinkel van Sinkel. Partyscene.nl voelt deze week alle acht genomineerden aan de tand. Patrick Clerkx, hoofd marketing en pr van Effenaar vertelt waarom Eindhoven dit jaar de Nachttempel Award verdiend.

foto: Bart van Overbeeke

Waarom zouden bezoekers juist op jullie club te stemmen?

 

Patrick: Effenaar is: Grootstedelijk maar niet kil… divers maar altijd eigen… heerlijk personeel… top sound(!)… relaxed publiek… Brabantse gezelligheid… gedegen veiligheid… ultieme ligging (100 m. van CS)… druk, maar nooit té vol… oog voor sfeer en detail… de kassagrot… het heerlijke eten… ons parkterras… ons drankassortiment… heftig maar toch intiem… altijd in ontwikkeling… voorhoede, mainstream & classics… geroemd door velen… Kortom: een club als de Effenaar kom je eigenlijk amper tegen, zéker niet in het zuiden des lands!

En bovendien: de Effenaar is er voor iedereen. Van drum ’n bass freaks tot cybergoths en van gangstarappers tot technoheads. Blind binnenlopen en een goeie tijd hebben, daar doen we ’t voor.

Op welke club zou je zelf stemmen? (Effenaar uitgezonderd)

Patrick: Moeilijk kiezen. In de afgelopen tijd hebben Paard (Den Haag) en Patronaat (Haarlem) fantastische nieuwe locaties gekregen. De sfeer is er altijd top. Bovendien programmeren deze clubs sterk in de lijn van de Effenaar. In zekere zin beschouwen we deze clubs dan ook als onze “zusterclubs”. Eén van die twee dus.

Hebben jullie al plannen voor het overwinningfeest?

 

Patrick: Het gaat een übervet feest worden in alle ruimtes van de Effenaar; grote zaal, kleine zaal, foyer en café. Denk aan een ALRT achtige line-up in de grote zaal met internationale grote namen die op het scherpst van de snede van de dance opereren. Daarnaast locale helden en organisaties in de kleine zaal, talenten in de foyer en bands in het café! Bovendien is onze parktuin dan nét klaar, dus bij lekker weer kan daar ook wat leuks mee gedaan worden. Switchend van de ene ruimte naar de andere belanden bezoekers telkens in verschillende sferen, waardoor een complete geestverrukking hun deel zal zijn.

Mochten jullie een ongelimiteerd budget hebben, wat zouden jullie dan aanpassen aan jullie locatie?

 

Patrick: Het gebouw is spiksplinternieuw, alles zit er op en er aan, dus wat dat betreft zijn al onze wensen onlangs ingewilligd. Maar als we mogen dagdromen, dan zou een gigantische (semi doorzichtige, industriële) overkapping ons parkterras kunnen omtoveren tot een sublieme “weer of geen weer” festivallocatie voor 5000 man aan het water, midden in Eindhoven op 100 meter van het Centraal Station! Bij mooi weer, terras en dak open, bij regen lekker dicht en droog, maar altijd “buiten” de remmen los kunnen gooien!

effenaar


Interessanter dan “de poppodium vs commerciële club-discussie” lijkt de vraag of een prijs voor Beste Club nog wel op zijn plaats is anno 2007. Zijn het niet de partyorganisaties die bepalen hoe de sfeer, de muziek en de aankleding van een club is, en daarmee een grotere stempel op het uitgaan/nachtleven drukken dan de club zelf?

 

Patrick: Indien er té veel feesten in je locatie plaatsvinden die georganiseerd worden door partyorganisaties, gaat dat ten koste van je eigen identiteit. Daarin moet een goede balans zijn. Met de Effenaar willen we continu hoogstaande kwaliteit (inhoud, sfeer, veiligheid, drankaanbod, etc.) aan onze bezoekers bieden. En dat voor een zeer grote diversiteit aan doelgroepen. Voor sommige doelgroepen werken wij samen met partyorganisaties omdat zij beter een programma kunnen neerzetten dat aansluit bij die specifieke doelgroepen en bovendien die doelgroepen beter kunnen bereiken. Voor het leeuwendeel echter, zijn de avonden en nachten in de Effenaar eigen producties met onze eigen creatieve invulling.

Tal van voorbeelden te noemen, maar bij ALRT (een grote dance cyclus door ons zelf ontwikkeld), sloegen laatst alle stoppen door. Daar heb je geen externe organisatie voor nodig. En tenslotte, buiten het feit of een feest al dan niet extern georganiseerd wordt, liggen een aantal basiswaarden ten grondslag aan de kwaliteit en aantrekkelijkheid van je club. Ik noem entreebeleid, personeel, drankaanbod, veiligheid, licht, geluid en uiteraard het gebouw zelf. Behoud dus je eigen identiteit door een juiste balans in het programma-aanbod en zorg dat alle andere broodnodige randvoorwaarden in orde zijn. Dan blijf je zelf een sterke stempel op het nachtleven drukken én dan mag je je met recht een topclub noemen. De Effenaar is zo’n topclub. Dus: de “Nachttempel award” is naar mijn mening zeer zeker gerechtvaardigd.

Breng nu je stem uit op jouw favoriete club. Van 14 t/m 28 maart mag je één keer je stem uitbrengen per e-mail en/of sms. Door te stemmen steun je niet alleen jouw club, maar maak je ook kans op mooie prijzen.

Als je wilt stemmen per sms stuur dan de naam van jouw favoriete club naar 7111. Je ontvangt per uitgebrachte stem een bericht. Kosten 55 cent per ontvangen bericht plus de normale kosten voor het versturen van een SMS.

 Je kunt ook online stemmen op: http://www.nieuwerevu.nl/nachttempel

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws