Britse en Hollandse technotrots schitteren zij aan zij op Traffic

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Ook dit keer heeft de organisatie kosten noch moeite gespaard om de Melkweg vol te stouwen met artiesten van de bovenste plank. Zo verblijden technobritten James Ruskin en Regis het Traffic-publiek met een gezamenlijk optreden, maakt de roemruchte Londenaar Matt OBrien zijn Nederlandse debuut en laat technoduo Fiend & Friend zien dat techno van eigen bodem misschien nog wel het hardst rockt.

James Ruskin en Regis zijn graag geziene gasten bij de Traffic-aanhang. In de afgelopen zes jaar trakteerden beide artiesten de Melkweg meermaals op een legendarische set. Nu hebben zij de handen ineen geslagen en O/V/R in het leven geroepen, een experimenteel deejayduo dat invloeden als minimal en electro integreert met knallende techno. Berichten over voorgaande optredens van O/V/R zijn niets dan lovend, maar wie zelf een oordeel wil vellen kan zich het beste inluisteren via onderstaande link.

Jeugdvrienden Anton Pieete en Laurens van der Starre alias Boy Constrictor houden met afzonderlijke producties voor labels als Manuke, 100% Pure en Template het Hollandse technovaandel hoog in binnen- en buitenland. Het kon niet lang meer duren voordat de twee samen in de studio zouden belanden. Als Fiend & Friend brengt het duo binnenkort een eerste release uit op het Rotterdamse Dinner Records. En waar anders dan in hun thuishaven kunnen de twee het beste hun livedebuut maken? Traffic is vereerd met de primeur!



En over primeurs gesproken De enige echte Matt OBrien komt de Traffic-gelederen versterken met een daverende liveset. OBriens releases op eigen label Off Key Industries hebben hem al gigs opgeleverd in gerenommeerde clubs door heel Europa. Zijn track Serotone stond in de top tien van 2006 van Ricardo Villalobos en is ge-licenced door Radioslave voor zijn Rekids label, en zijn show in de Panoramabar onlangs was er n voor in de boeken. En wie na deze wervernde woorden nog niet overtuigd is, verwijzen wij graag door naar OBriens sprekende Myspace-bio:

Blah blah blah born. Blah blah blah art college. Blah blah dole in Southend. Blah blah blah indie band. Blah blah raving. Blah blah blah techno. Blah blah blah London. Blah blah live set. Blah blah Off-key Industries. Blah blah The Portimao EP. Blah blah blah The Attic Trax EP. Blah blah Ricardo Villalobos, Richie Hawtin, Roman Flugel, Tobias Becker, Vince Watson, Luciano, Radio Slave. Blah blah blah Radio Slave remix. Blah blah remix on Kahlwild.

Maar wat was Traffic zonder de bezielende leiding van haar residents? Lauhaus en Bart Skils trakteren de bezoekers op een aantal spectaculaire opwarmuurtjes. Beiden hebben de afgelopen maanden vooral op productioneel vlak grote vorderingen gemaakt. Verwacht een release van Lauhaus op Eklo en Intacto en een plaat van Bart Skils op 100 % Pure. Als dat geen win-win situatie wordt op 30 maart, dan eet Boris Werner zijn hoed op.

Website Traffic: www.traffic.cd
Set downloaden O/V/R: www.kinetic-am.com/audio.php
Myspace Fiend & Friend: www.myspace.com/fiendfriend
Website Off Key Industries: [url]www.offkeyindustries.com/[/ur]
Website Lauhaus: www.lauhaus.nl
Website Bart Skils: www.bartskils.com

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws