Nederlandse artiesten komen op voor het milieu

Partyscene Redactie | 26 januari 2007
headlines

Onder de naam Greenpeace Music is het vanaf gisteren, 25 januari, mogelijk om tracks van diverse artiesten te downloaden via internet.

Een aantal van de tracks op de nieuwe muzieksite die Greenpeace lanceert, gaat over het milieu en zijn speciaal voor Greenpeace geschreven. Mensen kunnen de tracks aanschaffen op www.greenpeacemusic.org. Elke track kost €1,50 en een deel van de opbrengst gaat naar Greenpeace.
Ronald Molendijk
De artiesten en bands die meewerken aan Greenpeace Music willen het milieubewustzijn van jongeren vergroten. Door de te downloaden muziek niet te beperken tot de pop of dance genres hoopt Greenpeace Music een brede doelgroep aan te spreken.

Artiesten die meedoen aan Greenpeace Music zijn onder andere dj Dazzle, Candy Dulfer, Opgezwolle, Ronald Molendijk, C-mon & Kypski, Zuco 103 en vele anderen. Elke twee weken wordt er een nieuwe artiest aan Greenpeace Music toegevoegd. De artiesten schrijven speciaal voor Greenpeace Music een nummer of bewerken een bestaand nummer voor de site.

Al vanaf haar ontstaan hebben beroemde artiesten zich voor Greenpeace ingezet. De eerste was Joni Mitchell. Zij gaf op 16 oktober 1970 een concert om geld in te zamelen voor het eerste Greenpeace schip. Greenpeace maakte hiermee een reis naar het eiland Amchitka om atoomproeven tegen te gaan. De actievoerders bereikten het eiland, maar toch was hun reis een succes. De hele wereld hoorde van het opmerkelijke initiatief en van de atoomproeven. Amchitka werd een vogelreservaat en Greenpeace was geboren.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws