Blootverbod geëist bij Dance Parade

Partyscene Redactie | 15 januari 2007
headlines

De Rotterdamse ChristenUnie/SGP wil dat burgemeester Opstelten verbiedt dat dames (half)naakt op de praalwagens te zien zijn tijdens de jaarlijkse Dance Parade.

Remco Oosterhoff: “Ik vind het te ver gaan als ze met alleen maar bodypaint op hun lichaam te boel staan op te hitsen. Dat is geen kwestie van smaak, maar van goede zeden en fatsoen.Volgens fractievoorzitter Remco Oosterhoff zijn de schaars geklede dames in strijd met de algemene politieverordening. “Ik vind het te ver gaan als ze met alleen maar bodypaint op hun lichaam te boel staan op te hitsen. Dat is geen kwestie van smaak, maar van goede zeden en fatsoen. Het gebeurt in de openbare ruimte en ook ouders met jonge kinderen worden hiermee geconfronteerd.”

Het gemeenteraadslid verzocht tijdens de evaluatie van het evenementenbeleid, in de vergunning van de Dance Parade op te nemen dat naaktdansen ongewenst is. “Als iemand zich op de Coolsingel uitkleedt en in zijn nakie gaat rondlopen, dan wordt diegene opgepakt”, zegt het gemeenteraadslid. “Bij de Dance Parade mag je wel met alleen maar een likje verf op je lijf gaan staan. Dat is onfatsoenlijk.”

Oosterhoff krijgt tot dusverre geen gehoor. Volgens burgemeester Opstelten moet de gemeente zich niet met de inhoud van evenementen gaan bemoeien. De Dance Parade trekt jaarlijks honderdduizenden bezoekers.

FFWD

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws