Junkie XL schrijft muziek Blind

Partyscene Redactie | 4 januari 2007
headlines

Tom Holkenborg a.k.a. Junkie XL maakt al langer muziek voor films. Hij verhuisde er zelfs voor naar Los Angeles. Nu heeft hij ook muziek gemaakt voor de film Blind.

junkie xlBlind is het regiedebuut van de Nederlandse actrice Tamar van den Dop. Junkie XL tekende voor de soundtrack. Tom Holkenborg combineerde voor het liefdesdrama het eerst klassieke thema’s met moderne muziekstromingen. Het resultaat is wel weer Junkie XL eigen, maar zeker even met een andere twist. De regisseuse is meer dan tevreden. “Hij heeft zo goed begrepen wat ik wil vertellen en hij weet muziek te maken die je tot op het bot raakt.” Daarnaast is Tom ook in de States weer druk bezig met nieuwe filmscores.

In Blind speelt Halina Reijn de jonge Marie, die het erg moeilijk heeft met haar uiterlijk. Ze komt in contact met de blinde Ruben en ontdekt zo de liefde. Maar als Ruben vervolgens een operatie ondergaat om weer te kunnen zien, wordt Marie bang om afgewezen te worden. Blind draait vanaf 8 februari in de bioscoop.

Meer info vind je op www.junkiexl.com.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws