Vanavond het alternatieve Kerstdiner

Partyscene Redactie | 27 december 2006
headlines

Kerst heeft haar betekenis verloren. Dagen van dankbaarheid en bezinning zijn voorbij. In plaats daarvan geven we met zijn allen zo veel mogelijk geld uit.
eten
We lijken te zijn vergeten hoe goed wij het hier hebben. Daarom organiseert happyChaos Cafe vanavond (27 december 2006) het alternatieve kerstdiner in Studio 80 te Amsterdam. Geen poenig hertenbiefstukje, maar sprekers met verschillende gedachten komen vertellen over het ontstaan van de kerstgedachte, ons buitensporige uitgavenpatroon tijdens de feestdagen en het belang van kerst voor onze economie: Ranfar Kouwijzer (predikant), Rochdi Darrazi (econoom), Marjolijn van Heemstra (schrijfster) en Joost de Jager (projectleider Voedselbank Amsterdam).

Omdat het om een diner gaat zijn de deuren al vanaf 19:00 open. Om 20:00 wordt er begonnen met eten. Normaal is de entree gratis, maar nu 7,50, want dit is dan natuurlijk inclusief diner.

HappyChaos werd vijf jaar geleden opgericht door Amsterdamse studenten en jonge redacteuren van weekblad Vrij Nederland. Van oorsprong organiseert happyChaos ieder jaar een groot symposium rond een centraal thema. Het is een inspirerende ontmoetingsplaats, waar het maatschappelijk debat wordt gevoerd met meer dan woorden alleen.

Deze symposia vonden plaats in onder andere de Stadsschouwburg, Felix Meritis en Odeon in Amsterdam. Met aansprekende namen als Pim Fortuyn, Frits Bolkestijn, Theo van Gogh, Job Cohen, Dyab Abu Jaja en Beau van Erven Dorens, konden deze steevast op hoge bezoekersaantallen rekenen. Bij happyChaos: Café! worden er politici, journalisten, wetenschappers, schrijvers, kunstenaars en andere opinieleiders uitgenodigd, om te praten over het heden en de toekomst.

Heb je zelf een idee voor een editie of wil je je meer algemeen inzetten voor happyChaos, stuur dan een mailtje naar cafe@happpychaos.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws