New Yorkse-DJ Jerome Sydenham in 11

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

En met een reeks grote hits op zijn naam, is die vergelijking nog niet eens zo heel gek. We hebben het over Jerome Sydenham, bekend van zijn samenwerkingen met bijvoorbeeld Dennis Ferrer en hun clubhits Sandcastles (Ibadan/Defected), Timbuktu (Ibadan), Stockholm-Go Bang! (Ibadan) en de remix van Julien Jabres Swimming Places (Defected). Zaterdag 23 december is hij te gast bij de enige leftfield house avond van Nederland, Teleskope in 11.

Sydenhams tracks behoren tot onze favoriete Teleskope-hits, iedere maand komen er een aantal voorbij. Zijn Ibadan label is hofleverancier van de betere tech-house, met verassende electro elementen en Afrikaanse percussie, door hemzelf omschreven als Pan-African Electro. Niet verwonderlijk, aangezien Jerome is geboren en opgevoed in Ibadan (Nigeria) door een Engelse vader en een Jamaicaanse moeder. Toen hij in de jaren 80 verhuisde naar New York, raakte hij al snel betrokken bij de underground house scene die daar toen opbloeide. Hij werd A&R manager bij het grote Atlantic Records waar hij met artiesten werkte als En Vogue, Simply Red en Das EFX. Hij compileerde onder andere Underground Dance Classics waarop het vroege werk stond van de opkomende producers Roger S(anchez), Murk en Pal Joey. In 1995 richtte hij Ibadan op en gelijk zocht hij de samenwerking met andere New Yorkse house prominenten als Joe Claussel en Kerri Chandler die net als hij het liefst ook met live muzikanten werkten. In 2003 sloeg hij een nieuwe richting in met het label door 10-inch singles uit te brengen gericht op de Pan-African Electro sound. De eerste release Sandcastles, mede-geproduceerd door partner Dennis Ferrer, werd zijn grootste hit tot nu toe, gevolgd door Timbuktu die onlangs nieuw leven werd ingeblazen door de briljante remix van de geliefde Duitsers me. Als DJ wordt Sydenham op handen gedragen door zowel Jeff Mills als Joe Claussell en draait hij net zo makkelijk oldschool tracks van Carl Craig als de nieuwe Duitse sounds van me en DJ Koze.


Jason Sydenham...

In het nieuwe jaar verwelkomt Teleskope disco-koning Todd Terje (Full Pupp, Oslo) op 13 januari en in februari is good old Charles Webster (With love from San Francisco/BuzzinFly) de hoofdgast. Verder staan al gepland voor 2007: de terugkeer van onze geliefde Gerd Janson (Running Back, Robert Johnson, Darmstadt), een Innervisions labelnight met Dixon en me en de Noorse Lindstrm (live). Uiteraard zijn organisatoren en residents Edo Salgado, Olaf Boswijk en Vasco Neering (De Beeldfabriek) iedere keer van de partij.

Zaterdag_23 december
Teleskope invites Ibadan Records
DJs Jerome Sydenham (Ibadan, NYC), Edo Salgado & Olaf (Teleskope) | Visuals door de Beeldfabriek | Spoken Words by Jimmy Rage |
Entre 12 euro | 11_ben_jezelf pashouders 10 euro
www.teleskope.nl
www.ibadanrecords.com

11 | restaurant_bar_club
Oosterdokskade 3-5
1011 AD Amsterdam
T 020 - 625.59.99

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws