Mr.Stubnitz NYE special

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

De avond zal beginnen om 22:30 en zal doorgaan tot in de vroege uurtjes.

Weer is de line up van hoog niveau met alleen nederlandse artiesten. We hebben natuurlijk geprobeerd om met oud en nieuw extra uit te pakken en we denken dat dat aardig is gelukt. Kaarten kosten 20 euro in de voorverkoop en zijn verkrijgbaar bij Outland Records (Zeedijk 22, Amsterdam) en online via www.beatfreax.com.

Raum 1:

Shinedoe
Na haar succesvolle releases op Intacto en 100% Pure is het hard gegaan met haar. Remixes/releases voor gerenomeerde labels als Get Physical, Podium en Trapez en bookingen in de beste clubs zoals Watergate, Berghain, Cocoon Club en Fabric. Haar energieke sets worden over de hele wereld geroemd.

Quazar
Deze legendarische techno livegroep, die Amsterdam al in de eerste houseperiode op de wereldkaart zette, heeft het afgelopen jaar slechts sporadisch opgetreden, omdat de bandleden in de studio werkten aan nieuwe tracks. In de Stubnitz zal het trio (Gert van Veen, Jobez en Dorine Dorado) voor het eerst een gloednieuw repertoire laten horen. En zoals altijd bij Quazar wordt het materiaal geheel live uitgevoerd, met naast twee laptops ook een batterij hardware.

2000 and One
Dylan Hermelijn aka 2000 and One is een van de grondleggers van de amsterdamse techno heeft verder weinig introductie nodig. Naast de twee succesvolle labels 100% Pure en Intacto (dat hij samen met Shinedoe runt) is hij dit jaar Remote Area Recordings begonnen en niet zonder resultaat. Zijn release Pecan (samen met Dave Ellesmere) op dit label is 1 van de grootste underground hits van het afgelopen jaar geworden. Zijn overige releases op labels als Cocoon, Intacto en 100% Pure hebben intussen al een vaste plek veroverd in de platenkoffers van artiesten als Ricardo Villalobos, Luciano en Richie Hawtin.

Juan Sanchez
Deze Dj van Spaanse afkomst staat bekend om zn energieke draaistijl, het is een mix tussen zeer opzwepende minimal en mooie technoplaten. Aankomend jaar zal Juan zijn muziek ook op vinyl verschijnen, dus hou hem goed in de gaten.

Raum 2:

Ion Ludwig aka Qodeval.
Deze jonge artiest heeft al veel bereikt met zn releases op gerenomeerde labels als Alphahouse, Underline en Stock 5. Na dit succes heeft hij besloten om naar Berlijn te verkassen. Daar is hij op dit moment druk bezig om zijn eigen label op te zetten. Omdat het oud en nieuw is hebben we besloten om Ion Ludwig weer terug te halen naar Nederland voor n knallend optreden. Zijn mix tussen hardware en software staat altijd garant voor veel verrassingen en dynamiek. En omdat hij niet zo vaak meer optreed in nederland een zeker niet te missen kans om hem live bezig te zien.

Lauhaus.
Het is n goed jaar geweest voor Lauhaus, met veel goeie optredens (oa Awake Fest en Lowlands) en releases (Intacto en Remote Area), en volgend jaar belooft alleen maar beter te worden. Lauhaus zal n solo release doen op intacto en zijn track shake it like a yorkie (no.4 in Magdas chart van november) zal ook uitkomen. Verwacht een stevige en dansbare set met zowel minimal als techno.

David Labeij.
Naast het succes van het Polder project, met releases op Intacto en Remote area, is David ook solo zeer actief als producer. Verwacht binnenkort releases op Sushitech en Remote Area. Laat je dus verrassen door zn funky en sexy mix tussen deephouse en minimal techno.

Boris Werner.
Deze Vreemd resident kon zijn na zijn sterke set op de vorige editie niet ontbreken. Naast dat Boris op het moment druk is met draaien komt deze maand ook zn eerste vinyl release uit op remote area (samen met lauhaus). Het zijn dus goeie tijden voor Mr.Werner.

The Fuckers i-live - Dit Dynamische semi buitenlandse duo draait voor het eerst samen. Zij hebben een bijzondere manier van muziek maken wat valt onder de naam i-live. Ze staan garant voor lekkere abstracte minimal techno. Ze zijn bij een ieder bekend de onthulling laat op zich wachten..........

Robert Powlson.
Deze opkomende dj heeft al veel harten voor zich gewonnen met zn stevige minimal techno sound. Na optredens op feesten als Linke Soep, Mono en de befaamde phk afters is t tijd voor Mr.Stubnitz.

Mr.Stubnitz NYE Special
31 december
Ms.Stubnitz
NDSM Terrein
presale-tickets: 20 euro
presale @ Outland records
online presale: www.beatfreax.com

Raum 1:
Shinedoe (intacto)
live: Quazar (welcome to the future)
2000 and One (100% pure)
Juan Sanchez (rockit)

Raum 2:
live: Ion Ludwig (alphahouse)
Lauhaus (intacto)
live: David Labeij (sushitech)
Boris Werner (remote area)
i-live: the Fuckers (eggo)
Robert Powlson (phk)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws