ALRT

Partyscene Redactie | 19 december 2006
headlines

De Effenaar in Eindhoven is een nieuw concept rijker. Op zaterdag 13 januari is de eerste editie van ALRT, dat zo’n vijf keer per jaar plaats zal vinden in de Effenaar.

ALRT is een fris en nieuw concept, dat unieke namen uit de clubscene naar Eindhoven wil halen. Het gaat niet alleen om goede namen en een dik geluid, maar ook om fraai beeld- en lichtkunst. De Effenaar pakt het feest groots aan en heeft slechts één doel: bezoekers met een glimlach van oor tot oor weer de tent uit te laten rollen.  

anthony rother

Met de eerste editie op zaterdag 13 januari schiet de Effenaar gelijk al in de roos. Als headliner van het feest is niemand minder dan de Duitse producer Anthony Rother binnengehaald. Omringd door een flinke batterij synths en drumcomputers slingert hij zijn donkere, moddervette electrobeats en knetterende synths en baslijnen de zaal in, immer weer met een tomeloze energie en altijd aanstekelijk. Naast zijn werk als producer is de Duitser actief met zijn label Datapunk, waarop hij onlangs het album Super Space Model uitbracht.

Ook Billy Nasty heeft inmiddels ook een aantal tracks uitgebracht op Datapunk en draaide al eerder in de lichstad. Speciaal voor ALRT zal de Brit een Datapunk waardige set draaien, vol vuige electro en techno. Anthony en Billy worden bijgestaan door de van oorsprong Russische Xenia Beliayeva. De dj woont op dit moment in Hamburg en is daar een rijzende ster. Net als Miss Kittin zingt ze over haar eigen dj-sets. Onlangs bracht ze op Datapunk haar eerste plaat uit. De volgende editie van ALRT is dan alweer op zaterdag 3 februari, waar onder meer Booka Shade en Steve Rachmad zullen optreden.  

Meer info vind je op www.effenaar.nl.  

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws