Oud en Nieuw Festival: knallen in de Effenaar

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Die kopzorgen kunnen dit jaar in ieder geval een stuk minder zijn. Want het Oud & Nieuw Festival in de Effenaar dekt zowat alle muziekladingen die je je maar kunt bedenken: van ska tot rock, pop, techno, electro, soul, funk en zelfs Russische muziek.

Een lekker rockende en swingde en toch diverse lineup dus dit jaar. Met muziek in de kleine en grote zaal en in het caf geeft de Effenaar vervolg aan het succesvolle Oud en Nieuw Festival van vorig jaar, toen voor het eerst in de nieuwe zaal werd geknald met de nieuwjaarskurken. Het festival begint een half uur na aanvang van het nieuwe jaar en gaat door tot 7.00 uur s ochtends. In potentie nu dus al het leukste feest van 2007! Hieronder volgen korte beschrijvingen van de acts in het uitgebreide programma in achtereenvolgens de grote en kleine zaal en het caf. Zet je schrap!

Grote Zaal:
Korben vs. Rascal (In Bloom) (DJ: Grote zaal 0.30-2.00)
Robob (Dj: Grote zaal 2.00-3.30)
Eindhoven is vanavond natuurlijk goed vertegenwoordigd met zowel een back to back set van onze eigen In Bloom djs Korben en Rascal, en Eindhovens meest diverse dj Robob. Zij warmen de grote zaal op voor het hoofdgerecht onder genot van champagne en gelukwensen.

Shit Robot (DFA Rec, D) (Dj: Grote zaal 3.30-5.15)
Shit Robot beweegt zich in het electrohouse-genre waar ook geestverwanten als Justice, Mstrkrft, Soulwax en Digitalism rondzwerzen. Via Daft Punk en Mr. Oizo tot Tiefschwarz zeg maar. Zijn producties komen dan ook uit op het toonaangevende Newyorkse DFA label, bekend van LCD soundsystem. Verwacht van hem een funky dj-set met ballen!

Joost van Bellen (Rauw! NL) (Dj: Grote zaal 5.15-7.00)
Wie zeker rockt met een punky attitude is Joost van Bellen. Deze feestelijke afsluiter is bekend van zijn gedurfde concept waarvan de naam alles al zegt: Rauw! Hij is n van de grondleggers van de house muziek in Nederland. Tegenwoordig gooit hij het over een andere boeg met een rauwe, wilde en trashy stijl waarin zowat alles voorbij komt van Belgische new beat, dirty disco, acid house, rock en oldskool hiphop tot aan de laatste underground stromingen als discopunk, electreoclash en electrofunk.

Kleine zaal:
Perestroika Soundsystem (DJ: kleine zaal 0:30 - 1:30 en 2:45 - 3:45)
Het huidige Rusland herbergt een grote hoeveelheid muziek die onze Westerse oren nog niet kennen. Perestroika Soundsystem onderzocht in de zomer van 2005 het partygedrag van Russen. Conclusie: in Rusland weten ze nog wat feestvieren is. De leden van Perestroika Soundsystem vulden er hun platentassen met allerhande gypsypunk, sovietabilly, speedpolka en klezmerska en brengen het Russische muziekvirus nu over naar Nederland. Ontsnappen aan deze cultuurschok is onmogelijk: meedoen aan deze ultieme feestelijke Russendisco-orgie is de enige optie.



Mark Foggo's Skasters (LIVE: kleine zaal 1:30 - 2:45)
De in Liverpool geboren Mark Foggo woont, na tijden in Eindhoven te hebben rondgehangen, tegenwoordig in Antwerpen. Mark Foggo is een dynamische en unieke performer. Zijn muziek, die het best wordt omschreven als moderne, bizarre, originele, up-tempo ska, is absolute feestmuziek. Op podia, in bars, theaters of op festivals, Mark Foggo garandeert altijd een onvergetelijk spektakel. Je voeten kunnen niet stil blijven staan bij een optreden van Mark Foggo. Gegarandeerd! Zonder twijfel!

Drumsuite (DJ: kleine zaal 3:45 - 4:15 en 5:15- 06:00)
Drumsuite is Rich Gee & Rich Jammin. Zij hebben een niet te versmaden verzameling Funk, Soul, Latin, Jazz, Mod Hammond, Northern soul, Ska, Reggae, B.Boy Breaks en Blues vinyl en zullen de kleine zaal tot diep in de late uurtjes laten grooven en grinden.

Lefties Soul Connection (LIVE: kleine zaal 4:15 - 5:15)
Het eerste wat er in je opkomt als je de Lefties Soul Connection hoort is het woord RAUW. Hun sound is sterk benvloed door gritty laid-back funk van bands als The Meters uit New Orleans en andere (obscure) funk en soul bands uit de zestiger en zeventiger jaren, maar ook 60's garage, mod-rock en meer hedendaagse stijlen als breakbeat en hip-hop zijn terug te horen in de sound. Met veel soul creren ze de vetste fatback break beats, bass lines die je diep in je onderbuik voelt, chicken guitar riffs en een ronkend Hammondorgelgeluid, zowel op plaat als tijdens hun live daverende shows. Zorg dat je nog rond kwart over vier nog op je benen staat, want dit wil je niet missen!

Caf:
In het caf spelen tijdens het Oud & Nieuw Festival drie rockbands die deze avond speciale sets zullen laten horen. Tussen de sets door draait dj Gijs zijn lekkere collectie rockplaten. Een goed begin van een spetterend Trashy Newyear!

Oud & Nieuw Festival
Zondag 31 december
Grote zaal + kleine zaal + caf + foyer
Aanvang: 00.30 uur | Eind festival: 7.00 uur
Entree: 15 euro ex. servicekosten

EFFENAAR
Dommelstraat 2, 5611 CK Eindhoven
040 2393666 (kassa/info)
www.effenaar.nl |[email] info@effenaar.nl[/email]

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws