Verbod op dancefeesten in Maastricht

Partyscene Redactie | 30 november 2006
headlines

Burgemeester Gerd Leers van Maastricht heeft twee dancefeesten in het MECC verboden. De burgervader is bang dat de openbare orde wordt verstoord.

meccDe twee feesten die Leers verboden heeft zouden plaatsvinden met oud en nieuw. Het gaat om het feest Seven Sins, dat veertien uur lang zou duren en de R&B New Year’s Party Mondial. Beiden zouden plaatsvinden in het MECC, een locatie die vergelijkbaar is met de RAI in Amsterdam. Het was al zo’n vijf maanden bekend dat de feesten georganiseerd zouden worden, maar toch blaast de burgemeester de boel op het allerlaatste moment af.

Volgens de politie van Maastricht zou Seven Sins voornamelijk rechts-radicale mensen trekken en komen op het R&B feest vooral mensen van Turkse, Noord-Afrikaanse en Antilliaanse afkomst af. Leers zegt in het Limburgs Dagblad dat hij informatie heeft gekregen dat aanhangers van beide feesten uit waren op een ‘stevige clash’. Ook denkt hij dat beide groepen niet terug schrikken voor een stevige vechtpartij. De burgemeester heeft het verbod dan ook afgekondigd omdat hij bang is dat de openbare orde ernstig wordt verstoord. Het MECC verwachtte ongeveer 10.000 bezoekers tijdens de jaarwisseling. Voor de bezoekers komt het rauw op hun dak vallen. Er waren al redelijk wat kaarten verkocht en de reacties zijn niet mals.  

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws