Zodiak Commune presents: Analog Dialogue

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Met spraakmakende live-acts uit Eindhoven en Utrecht en twee nieuwe sterren aan het firmanent wordt de eerste editie van Analog Dialogue gehouden in de meest toonaangevende club van de stad; De Rechter, gevestigd in een voormalig, monumentaal kantongerechtsgebouw in hartje Eindhoven.

Bij Analog Dialogue draait het om de gemeenschappelijke roots van Zodiak Commune met andere interessante Acid, Techno en Electro soundsystems, maar ook om de verrassende verschillen in invalshoeken en invloeden die een feest weer net een andere draai kunnen geven. Deze formule bewees al eerder haar succes tijdens de Queensday After in Dynamo en het uitverkochte Thirteen, de dertiende verjaardag van de legendarische Eindhovense Acid-organisatie. Speciaal voor De Rechter treedt Zodiak Commune buiten de geijkte paden en worden er drie zalen geprogrammeerd met Acid, Electro en Italo Disco. Een avontuurlijke combinatie die De Rechter op het lijf geschreven staat.

De Grote Zaal staat in het teken van Acid, de minimale vorm van house die eind jaren tachtig, begin jaren negentig vanuit Chicago en Detroit het Europese continent bereikte. In het middelpunt van de schijnwerpers staat hier de Utrechtse Acid live-act Nederzuur (Marguerita Records), bekend van de 030303 avonden. Met Cosmic Force, Zero One en Drifter achter de knoppen zorgt Nederzuur met een bijtend mengsel van voortstuwende drumloops, stampende beats en gillende basslines voor trekkende spieren en krampachtige bewegingen. Meer scheurende 303 geluiden worden voortgebracht door Zodiak (Zodiak Commune) in eigen persoon, die speciaal voor deze avond weer luidruchtig van zich horen. Ook Rick Angel (Zodiak Commune) werkt met schrille en hallucinerende geluidsspiralen in op je zenuwstelsel zodat stilstaan onmogelijk wordt. Den Bosch is vertegenwoordigd in de vorm van Dilemma (www.djdilemma.nl), die bewijst dat hij, ondanks zijn naam, met een doordachte platenkeuze een naadloos opbouwende set neer kan zetten. Dit is Acid in zijn puurste vorm en alleen verkrijgbaar op doktersrecept.



In de Rechtszaal heerst de invloed van pioniers als Kraftwerk, Africa Bambaata en Phuture. Hier presenteert Alexis Tyrel (Grayarea) de bezoekers geen hapklare brokken, maar rauwe Electro met melachonische grooves, knarsende geluiden en superdansbare funky beats. Alexis Tyrel is een alias van DJ Gideon, die als resident van Extrema en labelmanager van Lessismorerecordings, Grayarea, Minimal Plus en Anticlub zijn sporen in het Nederlandse club- en festival circuit wel verdient heeft. Saint (Zodiak Commune) en D=P+Cer (Zodiak Commune) graven nog dieper naar de ziel van Electro, tussen de gefragmenteerde wortels vanwaar de resonerende 808 en 909 geluiden, eclectische melodielijnen en robotachtige effecten hun weg vinden naar de dansvloer.

De feelgood area van Analog Dialogue wordt toch wel het sfeervolle Rechtscaf. In deze area kun je ongedwongen losgaan op de stroming die eind jaren 70 en begin jaren 80 vanuit de New Yorkse dansvloeren de wereld veroverde en zich in Itali ontwikkelde tot Italo Disco. In deze ubercoole Disco area staat Erwin K. (unknown data) achter de draaitafels, voor de n een bekende, voor de ander een mysterie, wars van vercommercialisering en blijvend waar hij thuishoort; in de underground. Bijgestaan door Zodiak Commune residenten Lamot (Zodiak Commune) en Bor (Zodiak Commune), die zich deze keer van zijn meer subtiele kant laat zien, laat hij de relaxte jaren 80 weer herleven.

De volgende Analog Dialogue is op 13 januari in de 013 in Tilburg. Laat je ook daar weer verrassen door de gebundelde krachten van de Dierenriem!

Titel:
Zodiak Commune Analog Dialogue

Datum:
9 december 2006

Line-up:
Grote Zaal // Acid:

Nederzuur LIVE (Marguerita Records, 030303)
Zodiak (Zodiak Commune, special appearance)
Dilemma (www.djdilemma.nl)
Rick Angel (Zodiak Commune)

Rechtszaal // Electro:
Alexis Tyrel LIVE (Grayarea)
D=P+Cer (Zodiak Commune)
Saint (Zodiak Commune)

Rechtscaf // Italo Disco:
Erwin K. (unknown data)
Bor (Zodiak Commune / U-Niks)
Lamot (Zodiak Commune / Adapter)

Locatie:
De Rechter, Stratumseind 32, Eindhoven

Openingstijden:
22:00 uur tot 04:00 uur

Entree:
Kaarten kosten 7.00 aan de deur.

Info:
www.derechter.com
www.zodiakcommune.com

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws