Rockit met Valentino Kanzyani

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Dan is deze statige locatie eindelijk weer de bakermat van een heuse ROCKIT.
Drie jaar geleden vond de geboorte van ROCKIT plaats in deze locatie. ROCKIT is intussen uitgegroeid tot een begrip, met als jaarlijkse hoogtepunten ROCKIT Open Air op de Maarsseveense Plassen (waar ook andere muziekstijlen aan bod komen) en de eigen ROCKIT mainstage op Free Your Mind Festival.

ROCKIT indoor staat voor onvervalste Techno. Bij ROCKIT wordt er altijd plaats gemaakt voor de nodige, letterlijk oogverblindende, stageblinders en uiteraard de laser. Recht voor zn raap, ruig en direct net als de muziek. Niet geschikt voor watjes, dus. In de afgelopen 3 jaar kwamen o.a. langs Oscar Mulero, Heiko Laux, Umek, Dave Tarrida, Ken Ishii, Quince, Darko Esser, Juan Sanchez, Jeff Mills, Vince Watson, Preach, Dylan Drazen, Bart Skils, Miss Yetti, Frank Lorber, Johannes Heil, Funk dVoid, Charles Siegling, Steve Rachmad, Emilio Ferreira, Shinedoe, Surgeon, Jerome en Greg Martini.
ROCKIT resident is Benny Rodrigues, intussen uitgegroeid tot een fenomeen en bezig over de grens door te breken. Mede door zijn volle agenda is hij er op 18 november niet bij.

Voor deze editie is Juan Sanchez uitgenodigd om een speciale, fingerlicking line-up samen te stellen en als resident (hij draait tenslotte regelmatig op ROCKIT en andere FCA evenementen) te fungeren.
Speciale gast, de uit Slovenie afkomstige Valentino Kanzyani zal de harten van de rechtgeaarde Techno liefhebber sneller doen kloppen. Zijn skills, vingervlugheid, en feilloze mixtechnieken zorgen ervoor dat er een stormvloed van pompende beats met de nodige energie de zaal in worden gegooid. Hij is gedurende de set constant in de weer met 3 draaitafels, gecombineerd met CD spelers en de knoppen van de mixer. Niet voor niets stond ie bij Carl Cox & Friends vorig jaar in de Ahoy, waarbij de meester de grootste moeite had de set van Kanzyani te evenaren en staat hij dit weekend op Mayday in Polen.
Ook op andere avonden (o.a. met Umek, Marco Nastic) valt op dat de sets van Kanzyani doorspekt zijn met een bepaalde luchtigheid, terwijl de nodige funk om het te doen spetteren er constant doorheen verweven is.
Zijn producties ('Learning How To Do It', 'La Sala Loca', 'Burros Eslovenos', 'iPray' e.a.) op o.a. Recycled Loops, Earresistible en sinds kort JesusLoved You vinden gretig aftrek bij de groten der aarde.



Zijn nieuwe mix CD in de serie Rock the Discotheques ligt sinds september in de winkels en werd wederom met de nodige euforie ontvangen.
Zie voor meer info www.kanzyani.com

De andere speciale gast is er eentje van eigen bodem. Bij de vorige ROCKIT op de Stubnitz werd hij aangekondigd als The new kid on the block.
Degene die hem hebben gehoord weten intussen dat het waar is. Quince (afkomstig uit Utrecht) is de nieuwe sensatie van het moment when it comes to Techno.
Tracks van zijn EP No More Drama kwamen regelrecht terecht op mix CDs van o.a. Rolando en Josh Wink. En dat terwijl de grote groep Techno liefhebbers nog maar nauwelijks van hem hadden gehoord. Elke keer zijn er weer mensen die hem voor het eerst horen die zeggen behoorlijk verast te zijn door zijn optreden. Heb jij hem nog niet gehoord? Dan wordt het tijd je blik te verruimen, even af te stappen van wat je al kent en op ontdekkingstocht te gaan bij ROCKIT.

De resident van de avond, die verantwoordelijk is voor deze line-up is de altijd ijzersterke Juan Sanchez met een voorliefde voor de Detroit Sound. Zonder gitaar tegenwoordig, zodat hij meer aandacht heeft voor zijn tot in de puntjes verzorgde sets. De uitkomst is een samensmelting van al het moois dat Techno ons in de loop der jaren heeft gebracht. Dus geen Minimal gepiel, geen rect-toe-recht-aan gebeuk, maar swingende, funky ritmes, gecombineerd met mooie soundscapes.
Net als Benny Rodrigues draait Juan Sanchez op zijn avond in dienst van zijn gasten. Daarom zet hij de sfeer door de avond te openen en kan hij zich met zijn stevigere werk profileren door later op de avond te draaien tussen de Live set van Quince en het optreden van Valentino Kanzyani.

De sub wordt gehost door Love2Party Talent Room feat. Sandeep.

ROCKIT
Zaterdag 18 november 2006
Winkel van Sinkel, Oudegracht 158, Utrecht
Open: 23.00 05.00
Entree: Voorverkoop 12,50 (ex kosten) / Deur 15,-
Voorverkoop bij TicketBox en www.fca.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws