Kowalski + Rejected-djs + Joachim @ de Effenaar (win!)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

De producer met thuisbasis Berlijn begon zijn avontuurlijke reis door de wereld van elektronische muziek begin jaren negentig. Destijds produceerde hij nog vooral dance met goedkope instrumenten en drumcomputers, met in zijn achterhoofd zijn twee grote invloeden: Joey Beltram en Synewave. Maar die aanpak veranderde al snel. Nadat hij zijn eerste live-gigs had gedaan, ging het hard met Kowalski. De drie albums Echoes, Progress en Response nam hij kort na elkaar op en zorgden ervoor dat hij naar de top van de Europese techno-scene werd gekatapulteerd.

Kowalski werd bedolven onder de prijzen, maar stapte in 2003 toch even terug uit de door hem zelf gecreerde hype. Hij reisde de wereld rond en deed slechts sporadisch enkele remixes. Tijdens die meer rustige periode broedde hij onder andere op Changes, het album dat onlangs het levenslicht zag. En met die plaat liet hij de droge, kale techno voor wat het was en richtte hij zich meer op echte songs en vocalen. Anno 2006 heeft Kowalski meer soul, klinkt hij warmer en funkier, reikt hij iets meer naar electro, maar bonkt zijn zware techno-hart nog als altijd. Zelf noemt Kowalski het multidimensionale techno. Zet je dus schrap voor een fris geluid in techno-land!



Op Changes wordt Kowalski onder andere bijgestaan door Joris Voorn, n van de twee Rejected-djs die de Effenaar vanavond op zijn kop komen zetten. Dat Joris Voorn n van de grootste techno-talenten van Nederland is, lijkt onbetwist. Samen met zijn oude makker Edwin Oosterwal, bracht hij onlangs een EP uit op het Sound Architecture label. En op die EP klinkt het Rejected-duo even spannend als lekker met hun mix van techno, minimal en house. Als dj-duo klinken Voorn en Oosterwal gevarieerd en kleurrijk. De twee hebben een muzieksmaak die naadloos op elkaar aansluit en samen kunnen ze putten uit een immens avontuurlijke platencollectie waarvan ze het lekkerste deel vanavond aan jou voorschotelen. Hun Sound Architecture collega Joachim maakt samen met VJ Stalker de avond compleet.

Met een entreekaartje voor deze avond krijg je gratis toegang tot het voorafgaande Urban Climber; het NK boulderen 2006. Kijk voor meer informatie daarover op www.effenaar.nl.

Alexander Kowalski(live) + Rejected djs + Joachim
zaterdag 2 december 2006
Grote Zaal, Effenaar, Eindhoven
Aanvang: 23.00 uur
Entree: 10,- euro ex. servicekosten

EFFENAAR
Dommelstraat 2, 5611 CK Eindhoven
040 2393666 (kassa/info)

Phono geeft gastenlijstplekken weg! Surf snel naar Give Aways / Win in het Dance Magazine

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws