Studenten zuipen vanaf nu goedkoper

Partyscene Redactie | 8 november 2006
headlines

Vorige week werd in Den Haag de eerste StudentBite Card aangeboden aan staatssecretaris van onderwijs, Bruno Bruins. Hij overhandigde op zijn beurt de kaart aan een gelukkige studente.

Met de StudentBite Card ontvangen studenten een korting van 25 procent op de gehele rekening bij verschillende horecagelegenheden in Amsterdam, Groningen, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Inmiddels hebben ook al verschillende theaters en bioscopen in Nederland aangegeven deel te willen nemen aan het kortingsconcept. De kaart wordt in deze steden met ingang van het nieuwe studiejaar door diverse diverse hogescholen uitgegeven onder al haar studenten. Dit om zoveel mogelijk studenten te laten profiteren van de voordelen en kortingen die de StudentBite Card biedt. Hiervoor zijn onder meer samenwerkingsverbanden aangegaan met de Hogeschool van Amsterdam, Hanze Hogeschool Groningen en een derde hogeschool die zich spoedig zal aansluiten bij StudentBite. StudentBite hoopt dit aantal op korte termijn uit te breiden en staat open voor toenadering vanuit de diverse onderwijsinstituten in Nederland.

Geniet, maar drink met je maten!

De Nederlandse horeca heeft de afgelopen jaren een flinke prijsstijging doorgemaakt, die onder andere werd veroorzaakt door de stijgende prijzen van bier en andere producten. Daarnaast speelt de strenge regelgeving de horecaondernemers parten.Ook de student, een groep die van oudsher flink consumeert, wordt door de prijsstijging in de horeca getroffen. Oprichter en eigenaar van de StudentBiteCard Kiksen: “Studenten bezoeken vaker dan de gemiddelde consument de horeca. Door de toenemende prijzen en de steeds groter wordende studiedruk is er minder tijd om te werken naast de studie. Hierdoor neemt de frequentie van de horecabezoeken verder af. Terwijl de student vroeger vaker een hapje of een drankje buiten de deur ging eten, zien we de laatste jaren een duidelijke teruggang in dergelijke activiteiten.”

Bruno Bruins: “Ik vind deze kortingskaart een leuk initiatief.Dit is een mooi voorbeeld van waar creativiteit en ondernemerszin toe kunnen leiden”.

Kiksen: “Met de StudentBite Card introduceren wij een alternatief, waarmee we zowel de student als de horecaondernemer tegemoet komen. De korting van 25 procent is aanzienlijk hoger dan de kortingen die nu veelal gangbaar zijn. Daarnaast dragen de studenten bij aan de omzet van een horecaondernemer op de rustigere dagen. Op deze dagen heeft de ondernemer vaak moeite met het dekken van de vaste kosten en blijven andere gasten ook eerder weg als een horecabedrijf leeg is.”

Alle info op een rijtje:

  • 25 % korting op je gehele rekening
  • Bij meer dan 70 cafés en restaurants 
  • Een heel collegejaar geldig
  • Korting bij je pizzabestelling
  • 1 kortingskaart voor 2 personen
  • Introductieprijs € 15


Kijk snel op www.studentbite.nl of jouw favoriete stamkroeg er ook tussen staat.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws