Rednose naar Cuba

Partyscene Redactie | 19 oktober 2006
headlines

De jongens van het Amsterdamse dj-kollektief Rednose Distrikt zijn naar Cuba geweest, om muzikale inspiratie op te doen. De NPS maakte daar een documentaire van, die zondag wordt uitgezonden.

rednose distriktDj’s Steven de Peven en Aardvarck, die vorig jaar nog het bejubelde technoalbum Cult Copy uitbracht, vormen Rednose Distrikt. Daarmee maken ze elektronische muziek in de breedste zin van het woord, vol samples. Als twee Kuifjes zijn de dj’s op ontdekkingstocht gegaan naar de Cubaanse muziekcultuur, met als doel het opnemen van samples en het opdoen van muzikale ideeën, om dat allemaal terug in Nederland te verwerken en te kunnen gebruiken voor hun optredens en platen.  

In de korte documentaire is te zien hoe de twee dj’s naar het conservatorium van Havana gaan, waar ze een aantal jonge muzikanten ontmoeten. Rednose Distrikt duikt tevens met een aantal van hen de studio in. Verder wordt gekeken hoe hip de Cubaanse jonge muziekscene is en hoe de communicatie verloopt tussen de Nederlanders en de Cubanen. Deze reis maakt deel uit van een project van Stichting Kindred Spirits.

De documentaire Rednose goes Cuba wordt zondag 22 oktober uitgezonden op Nederland 2, van 18.25 tot 18.50 uur.

Surf voor meer info naar www.myspace.com/rednosedistrikt.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws