Winters indoor festival: Exit Disco

Partyscene Redactie | 6 oktober 2006
headlines

Erol Alkan

De zomer is nu definitief voorbij, ook de nazomer is afgelopen. De tijd van festivals is voorbij. Maar daar is Tivoli het niet mee eens!

Op 9, 10 en 11 november zijn Erol Alkan, Goose, Stingray, Jahcoozi en Joost van Bellen in Tivoli de Helling en de Oudegracht in Utrecht uitgenodigd voor een nieuw festival: Exit Disco. Dus ook met slecht weer kan je droog uit je plaat gaan bij deze trashy artiesten.

Op donderdag 9 november is de start Tivoli de Helling om 22.00 uur met Jahcoozi (live), dj’s Nuno dos Santos en Coldsweat. Hiphop, ragga-tech, r&b-punk, clickpop, een samenwerking tussen Shakespeare's Sister en de Neptunes? De rare muziek van het vreemde trio Jahcoozi is moeilijk te omschrijven. De formatie uit Berlijn is actief sinds 2002 en kreeg na hun eerste nummer Black Barbie al snel een cultstatus door middel van optredens in kraakpanden, op modeshows en achter in een shoarmazaak. De rolverdeling: Robot Koch (what's in a name) maakt de beats, Oren Gerlitz produceert en Sasha Perera zingt, speelt trompet en schudt haar booty! Vorig jaar verscheen het debuutalbum Pure Breed Mongrel. Check www.jahcoozi.com

De dag erop, op vrijdag 10 november, kan je in Tivoli de Helling vanaf 23.00 uur terecht voor optredens van dj Stingray (Drexciya) en Cosmic Force (live). Cosmic Force van Utrechts eigen Marguerita Recordings en dj Stingray uit New York brengen eind oktober samen een plaat uit op Clone Records. Dj Stingray (Drexciya) is verantwoordelijk voor een van de grootste Detroit-technoklassiekers: Covert Action. Hij heeft samengewerkt met Carl Craig, Anthony Shakir en Kenny Dixon en hij is lid van het mysterieuze collectief Drexciya, dat weer banden heeft met Underground Resistance. Check www.marguerita-rec.com, www.clone.nl en www.myspace.com/djstingrayforever

Op de laatste dag, zaterdag 11 november, draaiet in Tivoli Oudegracht de mash-up uitvinder Erol Alkan, samen met Goose en Joost van Bellen. Het weekend krijgt dus een daverend einde, zoals het hoort. De Britse Erol Alkan staat garant voor een goed potje punk-trash-electro-punk. Het Belgische Goose staan in de startblokken om ontdekt te worden. Rauw resident Joost van Bellen maakt de avond tot een keihard feestende bende.

Meer festival info op www.tivoli.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws