Fatboy Slim komt naar Paradiso!-->Gecancelled!

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Norman Cook, beter bekend als Fatboy Slim, zet Paradiso op zijn kop met artiesten van zijn Southern Fried Records. Cook neemt DJs Touch, Cagedbaby, Nathan Detroit, Ashley Beedle, The Unabombers & Friends en Deadly Avenger mee. Live-optredens zijn er van Trabant en Grandadbob.

DJs:
Norman Cook aka Mighty Dub Katz, beter bekend als Fatboy Slim en als feestorganisator in Brighton;

Cagedbaby, de leden van een viermansband uit Brighton die zoete dansbare electronische pop maken;

Nathan Detroit, resident DJ van Glint, de Londense clubnacht van de Chemical Brothers;

Ashley Beedle, n van Engelands bekendste DJ's sinds de house-explosie eind jaren tachtig, in de jaren negentig bekend als Black Science Orchestra;
The Unabombers & Friends, Luke Cowdrey en Justin Crawford met vrienden: al tien jaar residents en promotors van de populaire Engelse clubnacht The Electric Chair.

DJ Deadly Avenger is de Schot Damon Baxter: labelbaas, DJ, remixer en dance producer. Zijn debuutalbum uit 2002, Deep Red op zijn eigen label Illicit was het resultaat van een levenslange passie voor films en filmmuziek. Op het album deden onder andere de legendarische Terry Hall van de Specials mee, de geniale producer Howie B, troubadour Tom McRae en een 47-koppig Hongaars orkest. Damon heeft als kind bij een ongeluk zijn reuk- en smaakvermogen verloren en gebruikt als geen ander zijn ogen en oren. Zijn draaistijl: chopped up hip hop and party tunes.

DJ/producer Touch is Theo Keating, voorheen van The Wiseguys, wiens debuutalbum Executive Suite uit 1996 een cultklassieker werd. Samen met Regal was Touch een grote speler in de big beat scene van eind jaren negentig. Touch nam in zijn eentje het tweede album van Wiseguys op, scoorde een Top 40 hit (Ooh La La) en remixte werk van artiesten als Beck, The Offspring en Gorillaz. Momenteel is Touch resident DJ bij de beroemde clubnacht Boutique in Brighton en in d club van Gent, The Culture Club. Behalve op Southern Fried Records brengt hij platen uit op zijn eigen label Body Clap.


Fatboy Slim...

LIVE:
De IJslandse groep Trabant bestaat uit vijf mannen met totaal verschillende carrires in de Reykjavikse muziekscene: een rap-producer, een death metal guru, een geflipte DJ, een domineeszoon en een voormalige boyband zanger. Ze werden in 2001 beroemd in IJsland met hun debuutalbum Moment Of Truth. Drie jaar later verscheen een live-album dat was opgenomen op een feest van de IJslandse president lafur Ragnar Grmsson. In 2005 kwam een single uit op Southern Fried Records, Nasty Boy. Dit werd een clubhit en hun tweede studio-album Emotional (2005) bereikte de IJslandse top tien.

The White Stripes of electronic music noemt Norman Cook ze, anderen classificeren Grandadbob als Moloko meets Daft Punk. Het duo uit Sheffield (Dave Johnson en Vanessa Robinson) maakt pakkende melodien (suikerzoet gezongen door Vanessa, wiens stem ook de achtergrondmelodie zingt) over funky beats. House, pop, triphop de muziek krijgt allerlei labels en op ADE 2006 kun je ze zelf beoordelen. Waltzes For Weirdoes stamt uit en in juli verscheen Hide Me.


Southern Fried Records labelnight
Norman Cook aka Mighty Dub Katz aka Fatboy Slim
Donderdag 19 oktober 2006

Paradiso
(tijdens ADE: www.amsterdamdanceevent.nl)
Zaal open: 22.00 uur
Entree:: 20,- incl. lidmaatschap

Dit feest is gecancelled!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws