PS Interview: Jesse Voorn

Partyscene Redactie | 29 september 2006
headlines

Jesse Voorn is 31 jaar jong, woont in Amsterdam en is dj. Daarnaast produceert en remixt hij de laatste tijd veel tracks, en is hij werkzaam als popjournalist. Een gesprek met een veelzijdig persoon.

Tekst: Frank Böhm

Waar ging je als puber uit?

Jesse VoornIk heb op school gezeten in Tilburg en Eindhoven en daar ging ik dus vaak uit. Veel alternatieve tenten, zoals Swinge bij Dinge in Tilburg en de Altstadt en de Bakkerij, op het Stratumseind in Eindhoven. Maar ik leerde ook al snel de Effenaar kennen. Mijn eerste aanraking met dance was in de Eindhovense club Hollywood, enorm fout, met danseressen in kooien. Verder ben ik begonnen met draaien in een jongerencentrum in een plaatsje vlak bij mijn ouders en daar ging ik ook vaak heen. Nam ik vrienden mee, ging ik draaien en dan bleven we daar slapen.

Wat deed je voor je dj en journalist werd?

Ik heb altijd freelance gewerkt als journalist, waarvan de laatste zes jaar als popjournalist voor verschillende media. Maar het draaien en muziek maken gaat steeds meer tijd in beslag nemen. Wat wel leuk is, want ik hou van verandering. Verder ben ik ambassadeur voor Dance4Life, waar ik me ook zoveel mogelijk voor in wil zetten.

Hoe ziet een doorsnee week eruit voor jou?

Druk, haha. Ik werk gemiddeld drie dagen denk ik als journalist en de rest gaat op aan muziek. Ik zit tegenwoordig minimaal één dag per week in de studio, maar de laatste tijd ook nog vaak in de avonduren. In de weekenden is het altijd draaien. Het vliegt allemaal voorbij, maar je zit toch al snel aan zeven dagen denk ik. Een groot besef van het verschil tussen week en weekend heb ik al lang niet meer.

Veel draaien en tijd in de studio dus. Ben je niet bang voor je gehoor? En heb je de oorcheck.nl al gedaan?

Haha, nee, ik weet niet of ik dat nu ook nog wel durf hoor. Ik hoor nog prima, tenminste dat denk ik. Ik heb wel altijd op maat gemaakte oordoppen in, dat scheelt wel wat. Ik moet er nu alleen nog mee leren draaien, dan helpen zo ook echt goed.

Heb je veel contact met je broer Joris over muziekzaken?

Jesse Voorn @ Dance Valley 2006
Ik heb wel redelijk wat contact met hem ja, maar niet specifiek over muziek maken. Maar het komt wel ter sprake natuurlijk. Ik vind zijn stijl wel goed, zeker gezien het feit dat ik techno meestal niet zo heel spannend vind. Maar ik ben wel blij dat ik uit een totaal ander vaatje tap. Dat scheelt wel, zit je elkaar ook niet in de weg.   

Hoe gaat het met je eigen producties nu?

Dat gaat de goede kant op, maar damn, makkelijk is het niet zeg. Het is allemaal erg nieuw voor mij, maar wel helemaal te gek. Ik heb een paar eerste tracks af, waar ik ook tevreden over ben. De volgende stap is om te kijken hoe je daar mee verder moet gaan.

Wat vind je van de partyscene in Nederland op dit moment?

Ik vind dat er steeds meer goede feesten komen. Vooral de kleinere feesten zijn daarbij steeds meer toonaangevend en mensen kiezen ook voor beiden, gaan zowel naar hele grote feesten als naar de kleinere. Ik surf daar allemaal lekker tussendoor. Mijn stijl past goed in het geluid van nu, maar ik ben er al een jaar of vier mee bezig.  

Hoe omschrijf je jouw sound dan?

Ehm tja, iets van electronicpoprockdance komt wel in de buurt.

Hoe heeft de scene zich ontwikkeld in jouw ogen?

Alles mag weer. Rock, hiphop, electro of house, gooi het allemaal door elkaar en je krijgt een hele dikke sound. Zo heb ik het zelf het liefst. Ik heb het idee dat de hokjesgeest wat weg aan het gaan is, zo is het ooit ook begonnen. Of dat een echt ontwikkeling is of terug naar af, wie zal het zeggen, maar je merkt ook dat dj’s vaker een plaat draaien die net even niet in hun ‘genre’ valt. Dat is goed. Muziek is muziek tenslotte, als het goed voelt, dan is het prima, laat je dan niet afleiden door de naam die er aan gegeven is.
Jesse Voorn
Wat vind jij persoonlijk één van de beste dj’s van ons land? En welke buitenlandse dj

respecteer je?

Jeetje, dat is een moeilijke. Als mensen iets met hun hart doen, dan verdien je wat mij betreft respect. Er zijn veel goede dj’s, dadelijk sla ik er eentje over.

En qua producers?

Hier geldt eigenlijk hetzelfde voor, maar ik noem er toch een paar. D. Ramirez, Steve Angello, Solid Groove, Dirty South, Mason, Sebastien Leger, Kurd Maverick, B Funk Productions, Kubus. Ze rocken allemaal als een gek.

Je hebt op veel festivals, zoals Dance Valley, gestaan deze zomer. Het gaat erg lekker dus. Wat zijn jouw plannen voor de komende tijd?

Ik heb vooral erg veel zin in de komende tijd. Ik heb leuke dingen in het verschiet, zoals het Amsterdam Dance Event, Convertible en ik ga naar Thailand voor wat gigs. Maar natuurlijk kan er nog veel meer bij. Verder blijf ik zoveel mogelijk muziek maken en hoop ik dat er nog dit jaar een release van me komt.

Hoe ben je aan die Thaise gigs gekomen?

Via een promotor, die had me een paar keer op Motion in Amsterdam horen draaien.

Jesse Voorn
Welke act/dj zie jij dit jaar doorbreken en waarom?

Doorbreken is een groot woord, maar ik denk toch dat Kubus het nog veel verder gaat schoppen. Als hiphopproducer is hij de man natuurlijk, maar hij is ook weer meer zijn dance kant aan het ontdekken heb ik het idee. Ik denk dat daar nog wel een hoop voor hem te halen valt.

Tenslotte, als je een droomfeest zou mogen organiseren, ongeacht de realiseerbaarheid en kosten ervan, hoe zou dit eruit zien?

Dat zou in Frankrijk zijn, in zo’n machtig kasteel. Er zouden dan twee zalen zijn. De eerste met Steve Angello, Afrikaa Bambaata, Prince, Pixies, Darren Emerson, Public Enemy en James Holden. De twee wordt dan een gezellig onderonsje, met dj’s als Lin, Don Diablo, Mason, Kubus, Devoice, Melon en Sandrien. En als het toch ongeacht de kosten is, mag iedereen gratis naar binnen.

Check ook www.jessevoorn.com voor meer informatie.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws