Sound Effects

Partyscene Redactie | 20 september 2006
headlines

WalkmanNa een wilde nacht stappen lig je eindelijk in bed. En wat hoor je? Steeds vaker een pieptoon. De volgende ochtend is deze meestal verdwenen. Maar je kan hier op een gegeven moment permanent last van krijgen.

Steeds meer mensen lopen gehoorschade op. Sinds de introductie van de Walkman in de jaren 80 is het aantal mensen met aandoeningen aan het gehoord sterk gestegen. Ook het elke week voor een box in de clubs staan is niet bevorderlijk. Veel dj’s krijgen ook steeds meer last van suizen en ruis in hun oor, en kunnen hoge tonen niet meer goed waarnemen. Bedrijven als www.filterz.nl springen hier op in en bieden op maat aangepaste oordoppen aan. Zeker een aanrader als je wekelijks gaat stappen.

Omdat steeds meer mensen last krijgen onderzoekt Sound Effects op dit moment muziekbelevingen tijdens het uitgaan. Als je tussen de 16 en 30 jaar oud bent en minimaal twee keer per maand naar een discotheek, poppodium, concert of een dance event gaat dan kan je hieraan meedoen via MSN messenger. Centrum Media en Gezondheid en de GGD Amsterdam zijn geïnteresseerd in jouw mening over de muziek tijdens het uitgaan. Hoe belangrijk is de muziek voor jou tijdens het uitgaan en wat vind je van het muziekvolume? Onder de deelnemers worden een I-pod en een op maat gemaakte oordoppenset van Filterz (t.w.v. 199 euro) verloot. In totaal worden 100 jongeren gezocht. Je kunt mee doen door je MSN-account (e-mailadres) te sturen naar: sound-effects1@hotmail.com en dit e-mailadres in je MSN-box op te nemen. In de week van 25 september t/m 20 oktober word je dan via de MSN benaderd door één van de interviewers. Het interview duurt ongeveer een half uur. Mocht je vragen hebben dan kun je contact opnemen met Merlin Jurg; mjurg@ggd.amsterdam.nl 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws