Special cd release

Partyscene Redactie | 23 juli 2006
headlines

Fabriclive 28 gemixt door Evil Nine

Een van de meest getalenteerde acts uit de stal van het Britse breakbeatlabel Marine Parade is Evil Nine. DJ Tom Beaufoy en producer Pat Pardy bliezen een paar jaar geleden met hun album You Can Be Special Too nieuw leven in de breakbeatscene. Hun geluid? Een frisse cocktail van hiphop, rock, house en toch vooral breakbeats.

Het moet ergens in '98 zijn geweest als Tom Beaufoy en Pat Pardy aan elkaar worden voorgesteld. Snel duiken ze de studio in, produceren vijf nummers en sturen een cassettebandje naar onder meer het label Marine Parade van Adam Freeland. De Britse koning van de breakbeat-sound biedt het duo zonder aarzelen een contract aan.

Na een aantal singles en remixen voor artiesten als Moby, UNKLE en Timo Maas, debuteert Evil Nine eind 2004 met het album You Can Be Special Too. Een mixalbum in de Y4K-serie volgt een jaar later. Terwijl het duo sleutelt aan een nieuw studioalbum, hebben de heren de 28ste editie van Fabriclive voor hun rekening genomen.

Met de opener, een overweldigende Evil Nine-remix van Ursula Rucker’s ‘Where is it?’, eisen Tom Beaufoy en Pat Pardy meteen de aandacht op. De remixen van het Britse duo zijn sowieso altijd de moeite waard, omdat ze immer worden geserveerd met een hete Evil Nine-saus. Ingrediënten? Snerpende gitaren en doldwaze breakbeats die werkelijk door merg en been gaan.

Maar het geluid van Evil Nine bestaat uit meer dan breakbeats alleen. Zo krijgen in deze zeventien nummers tellende mix de vierkwartsmaten van o.a. Bassbin Twins en Daft Punk speeltijd. Horen we ook hiphop-, electro- en zelfs acid-invloeden? Jazeker! Alsof dat niet genoeg is, sluit Evil Nine deze dj-mix in stijl af met de gitaarrock/punk van The Clash. Een gedurfde Fabric-mix, zoveel is zeker. 

Meer cd-recensies lees je hier!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws