Rembrandts 400ste verjaardag

Partyscene Redactie | 13 juli 2006
headlines

In 2006 is het 400 jaar geleden dat Rembrandt van Rijn in Leiden het levenslicht zag. Dat betekend natuurlijk een jaar lang extra aandacht voor de Hollandse meester die als geen ander licht en donker in verf kon vangen, maar ook als tekenaar en etser ongeëvenaard is.

rembrandtRembrandt 400 jaar: dat moet gevierd worden! Het gehele jaar door worden er op verschillende plaatsen spectaculaire tentoonstellingen en evenementen georganiseerd. Tijdens het Rembrandtfestival van 14-16 juli gaat Leiden terug naar Rembrandts tijd.

Zo zal er op vrijdagavond 14 juli een fakkeloptocht zijn in Leiden naar de geboorteplaats van Rembrandt. Deze zal worden begeleid door Leidenaren in 17e eeuwse klederdracht. Bovendien zal er een toast worden gehouden bij het Rembrandtbeeld ter gelegenheid van de geboortedag van deze beroemde schilder.

Op Zaterdag 15 juli zal er een ontbijt zijn in het Rijksmuseum, van 08.00 tot 10.00. Daarna zal er een high tea zijn voor alle naamgenoten van Rembrandt, alle families “van Rijn”. Dit zal worden gevolgd door een lezing over de Leidse tijd van Rembrandt.

Als afsluiter van dit Rembrandt Festival zal op zaterdagavond, vanaf 20.00 de wereld première Rembrandt, de Musical, plaats vinden in het Koninklijk theater Carré in Amsterdam.

Wil je meer info over het festival en weten wat er allemaal nog meer te doen is? Kijk dan op http://www.holland.com/rembrandt400/consumer/nl/ .

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws