Aïda Toren

Partyscene Redactie | 29 juni 2006
headlines

lady aida bij de L“Ik zweef al vier dagen, zo tof is dit,” vertelt een enthousiaste Lady Aïda. De Eindhovense dj zit dit jaar 21 jaar in het vak en viert dat dit jaar. In Eindhoven heeft ze werkelijk overal al gestaan, maar ook in de rest van Nederland en al tien jaar is ze de vaste dj op Extrema Outdoor. De kick off van het feestjaar is morgen, met een dj-set vanaf de Pilips lichttoren, één van de gebouwen op het bedrijventerrein Strijp S in Eindhoven en midden in de stad, en in september staat ook een speciale cd in de planning, een historisch overzicht van haar carrière.

“Elke dag ga ik even omhoog, want ik heb super hoogtevrees. Als ik naar beneden kijk dan wordt ik echt misselijk,” legt ze verder uit. Een tijdje geleden werd de Eindhovense benadert door een woningcoöperatie die haar benaderde met de vraag waar ze graag gefotografeerd zou willen worden, voor een ansichtkaart. Aïda: “Bij de letter L op het dak van de lichttoren, was mijn antwoord. Het is echt enorm hoog en je kijkt over de hele stad uit. Toen we die foto gingen maken, op die schommelende L, deed ik het letterlijk in mijn broek, zo eng vond ik het.” Maar ze is verguld met haar dj-set op het dak. “Dat is mijn podium, in mijn stad, mijn ultieme droompodium. Draaien vanaf die plek is mijn hommage aan Eindhoven.” Ze wordt tijdens haar set bijgestaan door lichtkunstenaar Har Hollands, die de ramen van het gebouw om zal toveren tot een levend lichtmozaïek, dat beweegt op de beats van Aïda.

Gisteravond was de generale repetitie. “Ik stond daar gisteravond weer bij die letters en ik voelde een enorm ontzag. Als klein persoontje op zo’n kolos. Ik had het gevoel dat ik de hele wereld aan kon.” lady aida op het dakToch lijkt de locatie vanwege haar hoogtevrees in eerste instantie tegen de natuurlijke gevoelens in te druisen. “Toch is het een uitdaging en het geeft toch een enorme kick om daar te staan. Je moet eerst iets overwinnen om beloond te worden.” Haar eerste plaat weet ze al. “Dat wordt Numbers van Kraftwerk. Dat is ook een van de eerste elektronische bands geweest die door Philips Records getekend zijn. Verder veel tranentrekkers en klassiekers, veel strings en melodieuze dingen, veel Detroit ook. Het zijn wel allemaal platen die ik door mijn carrière heen heel belangrijk vond en waar ik nog steeds kippenvel van krijg.” Morgen om 23.00 uur begint het spektakel. Aïda: “Ik slaap al een paar nachten nauwelijks. Vanavond ga ik op tijd naar bed en probeer ik goed te slapen. Dit wordt het hoogtepunt van 21 jaar deejayen, letterlijk ook. Ik ben nu eindelijk volwassen geworden. Als ik weer beneden ben, dan ga ik champagne drinken.”  

En natuurlijk ben jij van harte uitgenodigd om er bij aanwezig te zijn. Aïda vraagt iedereen zoveel mogelijk foto’s te maken en haar die dan te mailen. Ze komen allemaal in een digitaal overzicht. Vergeet vooral niet je naam er bij te zetten. Als je foto’s hebt, dan kun je die mailen naar info@rebelbass.com of naar ladyaida@rebelbass.com.  

Check hier Aïda’s weblog.

Foto lichttoren: Rik van den Wildenberg.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws