Slam!FM perikelen

Partyscene Redactie | 28 juni 2006
headlines

DuncanDaarom wilden ze niet betalen, en spande Stutterheim een rechtzaak aan. Die vond gister plaats, en wat blijkt: het duo hoeft toch niet de resterende 2,5 miljoen euro te betalen voor het restant van 33% van het aandelenpakket. Volgens Duncan was in december overeengekomen dat Harding en Hendriks dat gehele pakket zouden overnemen, en daar wilde hij ze aan houden.

Slam!FM ontstond begin 2005 uit ID&T radio dat ook al geen succes was. Het station leed zwaar verlies en kostte ID&T bijna de kop. Daarom wilde Duncan het station kwijt en zich meer op de core business van ID&T richten: evenementen organiseren. Hendriks en Harding zijn grote namen in de radiowereld. Harding begon zijn carrière op toen nog zeezender Veronica en was later mede-oprichter van Radio 538. Hendriks lijkt van alle mediamarkten thuis. Hij begon ooit op zeezender Radio Mi Amigo en wist in de jaren 90 van RTL 4 een succesvolle tv-zender te maken.

Hendriks liet na afloop van de rechtszaak weten dat het inmiddels ''eindelijk'' goed gaat met de radiozender: ''We hebben er de bezem doorgehaald. De omzet was vorige maand de hoogste uit de geschiedenis van de zender. Over een jaar hopen we een winstgevende onderneming te zijn.'' Tussen de beide partijen zal overigens achter gesloten deuren nog nader overleg plaatsvinden. Hendriks en Harding zouden namelijk best wel interesse hebben in het resterende aandelenpakket, maar niet tegen de prijs die Stutterheim wil(de) hebben.

www.slamfm.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws