11 presents TIGA

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Dan komt namelijk de Canadese dj-producer Tiga, bekend van vele dansvloer hits van de afgelopen jaren, op 11-hoog de boel op stelten zetten. Een zondagavondje met een zaterdagnacht programmering..

De in Montral geboren en getogen Tiga Sontag, is een van de grootste sterren die de elektronische muziekscene momenteel kent. Als zoon van hippie-ouders reist Tiga de wereld over om uiteindelijk terug te keren in zijn thuisland Canada. In zijn geboortestad Montreal is hij echter ontstemd over de staat van de party scene. Hij besluit dan ook met vrienden zelf kleine feesten te organiseren en ontwikkelt zich al gauw tot een bepalende figuur die verantwoordelijk gehouden kan worden voor de eerste grote raves en festivals die Canada begin jaren 90 kent. In 1998 start Tiga met zijn vriend Mark Dillon het label Turbo recordings, waarop in latere jaren tracks uitkomen van klinkende namen als Jesper Dahlbck, Jori Hulkkonen, The Hacker, Martini Brs, Headman en vele anderen. Ook is het label verantwoordelijk voor succesvolle mix-cds als Montreal Mix Sessions en Helsinki Mix Sessions.
Maar de echte doorbraak komt met de single Sunglasses at Night van Tiga & Zyntherius, een pseudoniem voor Tiga en zijn Finse partner, dj-en producer Jori Hulkkonen. De cover van Corey Glover wordt een werelwijde hit en zorgt voor de doorbraak van de electro-clash hype.


Tiga...

En daar blijft het niet bij. In 2002 mag Tiga de befaamde DJ-Kicks serie aan elkaar mixen van het gerespecteerde label !K7. Daarop staat nog een cover die Tigas carrire behoorlijk verder zou brengen, namelijk zijn versie van de hiphop-hit Hot in herre van Nelly. Kenmerkend voor zijn sound en de tracks die hij later zou maken zijn eigen, enigszins nichterige vocals over sterke beats en stuwende synthesizers. Terwijl in de onderbuik van de dance weer een opleving ontstaat van de oude acid-house, scoort Tiga een gigantische hit met zijn dodelijk simpele, maar doeltreffende track Pleasure from the bass, gevolgd door de Public Enemy-cover Louder than a bomb. Het afgelopen jaar bracht Tiga eindelijk zijn debuutalbum Sexor uit, waarop tracks als Far from home en Good as gold stonden.

Naast Tiga staan op deze avond twee prominente residents van 11. Joost van Bellen is voorman van Rauw, een van de beste en langstlopende clubnachten van 11. Van Bellen staat bekend als een van de voorvechters van de crossover sound tussen dance, punk, pop en rock en alles wat vooral ruig, rauw en vies is. De ideale man dus om de zaal op de juiste temperatuur te krijgen voor Tiga.
Visuele ondersteuning komt er van Citizen oftewel Meeus van Dis. Als talentvolle vj, vormgever en videoprogrammeur van 11, is Meeus de aangewezen persoon om de 12-schermen van 11 te voorzien van prikkelende beeld gedurende de hele nacht.

Zondag_18 juni
11 presents TIGA
DJs Tiga (Turbo, Canada), Joost van Bellen (Rauw, Amsterdam) | Visuals by Citizen (11) |
Entre 15 euro | 11_ben_je_zelf pashouders ontvangen twee drankmuntjes
Voorverkoop 15 euro ex fee, te verkrijgen bij Concerto, Killacutz, Outland, Boudisque en 11 (tijdens kantooruren).

11 | restaurant_bar_club
Oosterdokskade 3-5
1011 AD Amsterdam
T 020 - 625.59.99

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws