HOLLAND!!!

Partyscene Redactie | 5 juni 2006
headlines

De WK gekte is in volle gang. Overal hangen oranje vlaggen, op tv is alles oranje en kroegen zijn versierd met teksten als “het Hol van de Leeuw” of is het nou “De Hol”???

Even leek het erop dat de gekte rond het WK aan ons voorbij zou gaan. Maanden lang hingen er geen vlaggen, had niemand het over Oranje en was er geen reclame te zien die over voetbal ging…wat een heerlijk rustige tijd was dat. Maar het was slechts de stilte voor de storm en die storm die is nu behoorlijk los gebarsten.

WK GekteJe kunt de tv niet aan zetten, of je ziet de oranje bakkenbaarden, Oranje Sausen, “WKavias” en de Sosjaal langs komen. Ach ja, het blijft toch een heel nationalistisch spel, want zelfs de mensen die nooit interesse hebben voor voetbal, lijken nu ineens pro’s die alle in’s en out’s van het spel kennen.

Op 9 juni gaat het dan echt beginnen, de eerste wedstrijden worden dan gespeelt. Duitsland en Costa Rica mogen de spits afbijten om 18.00, gevolgd door Polen en Ecuador om 21.00.

Nederlands speelt haar eerste wedstrijd pas zondag de 11de, tegen Servië-Montenegro. Wat zal dit met zich meebrengen.

Ikzelf, wacht met gemengde gevoelens af wat er gaat gebeuren als Nederland wint, toeterende auto’s door de straten, dronken voetbalfans die je tot 4 uur ’s nachts wakker houden de taferelen zijn bij de meeste mensen wel bekend. Nog erger zal zijn als Nederland verliest, mij hart houd ik vast voor als dat gebeurd, rellen en schreeuwende idioten. Laat ze dan maar winnen, dan blijft het in ieder geval gezellig.

Velen Hollanders kennen het speelschema uit hun hoofd, maar voor de gene die nog niet helemaal op de hoogte zijn kun je HIER kijken wie er wanneer speelt.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws