Pinksteren

Partyscene Redactie | 30 mei 2006
headlines

De vrije dagen blijven maar komen. Was het vorige week nog Hemelvaart, aanstaande maandag zijn we weer allemaal vrij. Weer zo een dag dat iedereen weet dat we vrij zijn, maar waarom???

Aanstaande zondag en maandag is het eerste en tweede pinksterdag en dat betekend voor de meeste van ons, een lekker lang weekend. Inderdaad, maar wat is Pinksteren nou echt? De gelovigen onder ons weten het natuurlijk, maar er zijn ook genoeg mensen die het niet weten. Een klein lesje in godsdienst.

Jezus Christus stePinksterenrft aan het kruis en tijdens Pasen is hij uit de dood verrezen (de eerste feestdagen), 40 dagen later is het Hemelvaart, waarbij we vieren dat Jezus terug gaat naar zijn vader, God, in de hemel (de tweede feestdagen), maar Jezus vertrok niet zonder een belofte te doen aan zijn gelovigen. En hij beloofde om de gelovigen niet alleen te laten en zou de Heilige Geest sturen. Negen dagen lang werd er geboden voor de Heilige Geest, dat er een goede voedingsbodem zou zijn, en dat men de Geest zal accepteren.

De tiende dag krijgen zijn het teken, met Pinksteren(de derde feestdag). En op deze dag gaan de apostelen voor het eerst sinds Pasen naar buiten en kunnen zijn met overtuiging en duidelijkheid spreken over hun geloof.

Tweede Pinksterdag is er simpelweg aangekoppeld om het belang van Pinksteren te benadrukken.

Dat is het verhaal van Pinksteren. Voor de Kerk een belangrijke feestdag, voor de ongelovigen een fijne vrije dag. Dus of je nu wel of niet gelovig bent, het heeft voor ons allen een voordeel.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws