Magnetronik 1 year anniversary

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Tevreden kijken we terug op vijf geweldige edities. Dat we veel aan onze grote vaste aanhang te danken hebben weten we als geen ander: thanks allemaal! Over het tweede levensjaar van Magnetronik kunnen we kort zijn: het moet vetter, beter, leuker en vooral uitzinniger. Aan een flink rijtje helden als Magda, Krause Duo Nr. 2, Sammy Dee, Guido Schneider, Reinhard Voigt en Troy Pierce kan wat ons betreft het komende jaar een keur aan interessante artiesten toegevoegd worden. Zaterdag 10 juni wordt dit rijtje in ieder geval al een stuk langer doordat er maar liefst 3 internationale toppers op het podium van thuishaven Poema plaatsnemen.

Nummer 1 op onze verjaardags line up is een Amerikaanse technopionier die wij Nederlanders zelden aan het werk zien. Daniel Bell is onder eigen naam of n van zijn talrijke alter egos bekend van juweeltjes van releases op labels als Logistic, Perlon, Tresor, +8 en zijn eigen 7th City en Accelerate.
Dan Bell produceerde en draaide al minimale techno toen het woord minimal nog niet in de woordenboeken stond. Aan deze oude schoolmeester dus de taak om ons onwetende feestbeesten deze nacht een spreekwoordelijk lesje te leren.

Het volgende hotshot dat deze nacht op onze loonlijst staat is de Duitser Zip. Thomas Franzmann is de hoogste baas van n van de meest invloedrijke platenlabels binnen de huidige electronische muziek: Perlon. Onder zijn producers alias Dimbiman en met maatje Sammy Dee als Pantytec scoort Zip regelmatig in de vinyl charts. Sterker nog, elke kans is raak! Zip staat in Berlijn vaak tot diep in de middag achter de draaitafels, en gaat ook op Magnetronik ongetwijfeld laten zien waarom hij in Duitsland op handen gedragen wordt.

De derde artiest die onze verjaardagskaarsjes komt uitblazen is de Argentijnse jongeling Barem, die op Magnetronik zijn Europese debuut maakt. De Argentijnse hoofdstad Buenos Aires herbergt een hele crew aan talentvolle producers, die inmiddels over de hele wereld geroemd worden om hun unieke en verfrissende stijl.
Barem bracht al een EP op het invloedrijke netlabel Unfoundsound uit, en remixte op het Haagse Phonocult. Grootmeester Hawtin draaide deze platen helemaal grijs, en een release op M-nus kon dan ook niet lang uitblijven. Als we daarbij vertellen dat er na de zomer ook nog een EP van Barem met remix van Heartthrob op Phonocult uitkomt, moge duidelijk zijn dat deze Argentijn hotter is dan alle rode pepers uit buurland Chili bij elkaar.

Deze drie internationals worden natuurlijk ondersteund door onze vriendelijke vrienden Jason, zijn Argonauten en Wesdex. J&A openen de avond om 0.00 uur met een speciaal voor deze editie grondi gvernieuwde liveset: deze keer gaat het er wat rustiger aan toe, maar uiteraard met behoud van de funk! Waar dit muzikale rariteitenkabinet ook gaat of staat, het is altijd feest. Zo ook als Wesdex de decks bemant. Met zijn mix van electrohouse en melodieuze minimal laat hij keer op keer zien waarom hij resident van Magnetronik is: niet moeilijk doen, gewoon lekkere plaatjes draaien!

Kaarten voor deze nacht kosten 12,50 euro en zijn aan de deur verkrijgbaar. Om een rij te voorkomen gaan de deuren van de Poema al om 23.30 uur open, en om 0.00 trappen de Argonauten af. We gaan door zolang het gezellig (en) druk is. Zoals onze oosterburen plegen te zeggen: Party ohne Ende!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws