Rosé: roze, trendy en LEKKER

Partyscene Redactie | 27 april 2006
headlines

Langzaam aan worden de mierzoete mixdrankjes en de shotjes vervangen door classy rosétjes met ijs, terwijl we luisteren naar trendy lounge muziek. Rosé is Hot en heel erg in opkomst.

Rosé is de nieuwe Breezer, zo kun je het zien. Steeds meer en steeds jongere mensen gaan aan de wijn. Was wijn een paar jaar geleden nog voor oude dikbuikige besnorde mannen, nu is het een manier van leven voor de jongere en de juppen in Nederland.

Rose

De wijn consumptie is in 2005 met 3% gestegen. Voornamelijk in de tweepersoonshuishoudens is het drinken van wijn toegenomen, maar ja waarom een geopende fles in de koelkast zetten als je hem ook lekker weg kunt slobberen?

Van alle wijnen wordt met name, rosé steeds meer gedronken. Vooral de 20-ers en 30-ers zijn meer rosé gaan drinken, dit heeft weer tot gevolg dat er steeds meer soorten rosé te krijgen zijn. Naast de vele verschillende soorten witte en rode wijnen, zijn er nu ook rosé's in alle kleuren en maten uit landen als Argentinië , Zuid-Afrika, maar ook verschillende delen van Europa gaan steeds meer van het heerlijke roze goedje produceren.

Rosé wordt net als witte wijn nog steeds meer gedronken door vrouwen dan door mannen, maar ook de heren raken langzaam aan verslaafd.

Rosé is het helemaal, dus als je op een terrasje aan het strand zit, te genieten van de zon en heerlijke muziek, bestel er dan zeker eentje…

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws