Teleskope invites RBMA

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

De twee worden geflankeerd door toetsenist Jori (Nobody Beats The Drum) en bassist Lesley Khr, die al enkele jaren speelt met Zuco103. Het optreden begint om 23.00 uur en is toegankelijk voor publiek. Daarna is het tijd voor de maandelijkse clubavond Teleskope.

Bernard pretty Purdie werd geboren op 11 juni 1939 in Elkton, Maryland, maar er is nog geen krul op zijn hoofd die denkt aan een pensioen. Hij beschikt over een indrukwekkende erelijst maar kijkt slechts vooruit, omdat hij zich geen leven zonder muziek kan voorstellen. Zijn solos, shuffles en beats kwamen al voorbij op meer dan 3000 uiteenlopende albums. Jarenlang werd hij als onmisbaar aangemerkt door artiesten als Aretha Franklin, Miles Davis, James Brown, Steely Dan, BB King en Joe Cocker. Verder is het een publiek geheim dat hij Ringo Starr heeft vervangen op een aantal albums van The Beatles. Zijn beats werden al ontelbare malen gesampled door hiphop en drum n bass producers, zijn signature Purdie shuffle nimmer overtroffen.

Als liefhebber van hiphop kun je in Nederland niet om dj Sjam heen. Deze turntablist, bekend van Zuco 103 en Nobody Beats The Drum (winnaar van de Grote Prijs 2004), is samen met Kypski de bedenker van de revolutionaire Clocktave 12 inch, een toonladderplaat waarmee je melodisch kunt scratchen met verschillende samples. In combinatie met zijn onnavolgbare dj-skills gebruikt Sjam de Clocktave 12 inch om de draaitafel zo te veranderen in een multifunctioneel instrument. Tezamen met Bernard Purdie zal Sjam een rockende jam-sessie brengen die 11 al vroeg in vuur en vlam zal zetten.

Na het concert is het tijd voor Teleskope, de avond van de djs Olaf Boswijk en Edo Salgado. Teleskope staat voor vernieuwing en verbreding binnen de dance. De typische Teleskope-sound is een alternatieve mix van downtempo electronica, hiphop, disco, diepe house, broken beats, Detroit-techno en alles wat daar tussenin zit. Mede-organisator, vj en grafisch designer Vasco Neering alias De Beeldfabriek, etaleert zijn visuele kunsten op de 12-schermen van 11.

De Red Bull Music Academy Taster
Op 15 en 16 april organiseert Red Bull de 2e editie van de Red Bull Music Academy Taster. Twee dagen lang stort een groep van 20 talentvolle Nederlandse djs en producers zich vol overgave op de ontwikkeling van muziek in de breedste zin van het woord. Genspireerd door elkaar en een aantal legendarische gastsprekers, ondernemen de deelnemers een muzikale reis door verleden, heden en toekomst. 11 Amsterdam is de plaats van handeling.



Teleskope invites Red Bull Music Academy
Zaterdag_15 april
Live:Bernard Purdie vs Sjam
DJs Edo Salgado, Olaf
VJ De Beeldfabriek | Entre 10 euro. 11_ben_je_zelf pashouders 8 euro.
www.teleskope.nl
www.redbullmusicacademy.com

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws