Eerste namen 5 Days off bekend...

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Met de eerste bevestigde namen Richie Hawtin, Maxmo Park en David Guetta geeft het vijfdaagse indoor festival vast een voorproefje van een nieuwe, veelbelovende editie waarin alle relevante stromingen binnen de elektronische muziek en aanverwante kunstdisciplines aan bod komen.
In vijf jaar tijd is 5 days off uitgegroeid tot een toonaangevend muziekfestival, met als voornaamste doel een dwarsdoorsnede te geven van wat er speelt binnen de elektronische muziekscene en de aanverwante hedendaagse kunst- en mediadisciplines. Grote, gevestigde DJs en live acts en veelbelovende nieuwkomers uit de elektronische scene vormen de basis van het programma van 5 days off, met cross overs naar punk, rock, hiphop en andere muziekstromingen.

Sinds 2005 is ook het Nederlands Instituut voor Mediakunst als locatie bij het festival betrokken. Met een tentoonstelling over de kruisbestuiving tussen techno en beeldende kunst techno, een performance programma met live-cinema en geluidskunst, de door Jan Werner (Mouse on Mars) samengestelde Noise Cabin in de Melkweg en een 5.1 surround programma in de Paradiso werd de programmering voor het eerst uitgebreid naar andere kunstdisciplines.
Ook in de 2006 editie wordt er weer veel aandacht besteedt aan hedendaagse kunst en media onder de noemer 5 days off MEDIA. De samenkomst van vernieuwende kunsten en de grote hoeveelheid artiesten in deze toonaangevende Amsterdamse locaties maken het een uniek cultureel hoogtepunt binnen het Nederlandse festivalseizoen.

Line up 2006
Techno pionier en veteraan Richie Hawtin, die eind jaren tachtig werd gegrepen door de Detroit techno, stuurt tegenwoordig zijn geluid aan met zijn alom gerespecteerde M-nus label. De in Berlijn woonachtige Canadees verlegt al jaren technologische en muzikale grenzen en wordt beschouwd als de meest invloedrijke artiest binnen de minimal techno scene. Recentelijk heeft Hawtin zijn muziek laten horen aan een miljoenenpubliek door voor de openingsceremonie van de Olympische winterspelen in Turijn muziek te componeren. Tijdens 5 days off wordt Hawtin vergezeld door andere artiesten van het M-nus label.

Met hun scherpe, catchy, post-punk en new wave genspireerde songs wist Maxmo Park in 2004 de aandacht te vangen van Warp Records die ze, alhoewel met name een label voor electronische muziek, meteen een contract aanbood en de release van hun debuutalbum A Certain Trigger verzorgde. De single Apply Some Pressure bracht het tot de top 20 in de UK charts, waarna een tour volgde door de UK, Japan en de VS met optredens op South by Southwest, Glastonbury en Reading.

Frankrijks DJ David Guetta behoort tot de generatie DJs die Daft Punks groovy house combineert met een subtiele electroclash punch. Guetta begon zijn carrire op 16-jarige leeftijd in de plaatselijke discotheken en werkte zichzelf op tot eigenaar van de hippe Parijse nachtclub 'Les Bains Douches'. Met zijn 'fun loving' attitude verkoos hij in 2001 toch weer de muziek en besloot te gaan produceren. Inmiddels is Guetta internationaal bekend door zijn producties, DJ-sets en succesvolle feesten op Ibiza.

5 days off heeft zijn oorsprong in 10 days off, het tiendaagse festival dat sinds 1995 in Gent (Belgi) plaatsvindt. Dit kwalitatief hoogstaande evenement is inmiddels uitgegroeid tot een innovatief dance evenement voor fijnproevers, waarbij alle relevante stromingen aan bod komen. Sinds 2001 is het succesvolle concept in een kleinere vorm terug te vinden in Amsterdam. Na 5 succesvolle edities organiseert Mojo Concerts in samenwerking met Melkweg, Paradiso en het Nederlands Instituut voor Mediakunst de zesde editie van dit platform voor creativiteit.

Voor meer info check de website: www.5daysoff.nl
MTV Brand New & 3FM present

5 DAYS OFF 2006
woensdag 12 zondag 16 juli 2006
Melkweg, Paradiso, Nederlands Instituut voor Mediakunst - Amsterdam
Meer info over kaartverkoop en line up volgt op www.5daysoff.nl

5 days off komt tot stand in samenwerking met: Melkweg, Paradiso, Nederlands Instituut voor Mediakunst, DJ Broadcast, VPRO 3voor12, Nokia, SNS Bank, Go Fast en BAT.

Het MEDIA programma van 5 days off wordt mede mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van het Amsterdams Fonds voor de Kunst, het Fonds voor Podiumprogrammering en Marketing en het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws