Wie is Philippo?

Partyscene Redactie | 30 maart 2006
headlines

PhilppoEn ogenschijnlijk uit het niets was daar als warm up DJ ook de naam van Philippo te zien. Maar wie is deze DJ? En hoe komt hij zo ineens op de mainstage van Dance Valley te staan? Partyscene zocht het voor je uit. 

Tekst: Frank Böhm 

PS: Wie is Philippo?  

Ik ben een 33 jarige DJ uit Amsterdam. Ik heb op een behoorlijk aantal plaatsen achter de draaitafels gestaan, maar de highlight was toch de residentie in de Amsterdam Studios. 

PS: Hoe ben je dj geworden? 

Ik draai al een behoorlijke tijd en ik heb geloof ik in het verleden bijna alle stijlen gedraaid die er zijn. Echter toen ik een keer het programma van Annie Nightingale op BBC's Radio 1 hoorde wist ik het zeker: Breakbeat is de stijl voor mij. Wat een geweldige platen draaide zij toen! Het had diepgang, hoogtepunten en afwisseling: eigenlijk alles wat je maar kan wensen in een muziekstijl. Vanaf toen heb ik me volledig op de breakz gestort. Breakz is the way forward! 

PS: En hoe ben jij vanuit het niets op mainstage van DV gekomen? 

Een tijd geleden had ik een demo aan de mensen van Dance Valley gegeven. Eigenlijk zonder veel verwachtingen, omdat mijn draaistijl toch best welafwijkt van de andere stijlen die op dit festival gedraaid worden. Maar ineens kreeg ik een mailtje van UDC waarin stond of ik met spoed contact met ze wilde opnemen. Ze vertelden dat ze dit jaar the Prodigy op de mainstage hebben en dat zij als uigesproken verzoek hadden dat er een breakz DJ voor hen zou draaien. Vervolgens vertelden ze dat ze mijn demo met veel plezier hebben beluisterd en dat ik precies draai wat ze zoeken. 

PS: Aha, de juiste man op het juiste moment dus! Wat zijn je verdere plannen voor dit jaar? 

Ik ga mee eerst eens goed concentreren op Dance Valley en op een aantal leuke undergound feesten draaien. Ik ben nu in overleg met een partij (nee, ik zeg nog niet welke) om op regelmatige basis op een aantal feesten te draaien in de regio van Amsterdam. Zodra we daar helemaal uit zijn vertel ik jullie daar graag meer over. Je kan het tegen die tijd ook volgen op mijn website www.themusicfirst.com 

PS: Tot slot: wat wordt de eerste plaat die je opzet?
 

Ik zou zeggen: kom gezellig langs en je zal het horen ;-) 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws