Allien vs Mayer

Partyscene Redactie | 29 maart 2006
headlines

Ellen Allien

Op vrijdag 7 april verandert Tivoli de Helling namelijk voor één avond in een Berlijnse hotspot. Ellen Allien en Smash TV zijn namelijk in da house. Vanuit Utrecht worden ze ondersteund door de acid en minimal van 030303 Soundsystem. Leuk weetje? 030 is het kengetal van zowel Utrecht als Berlijn!  

Bpitch Control labeloprichtster Ellen Allien bracht vorig jaar haar derde album uit: Thrill. En dat is ook precies waar ze continu naar op zoek is in haar werk als dj en producer. Sonar, Loveparade en Awakenings mochten al kennismaken met de fijne glitch-techno van Ellen Allien. Ook Holger Zilske (artiestennaam: Smash TV) heeft een cv dat langer is dan de Friedrichstrasse: hij produceert, draait en treedt op van Rio de Janeiro tot New York.

En op vrijdag 19 mei draait minimal-held Michael Mayer in Tivoli Oudegracht. Hij is de opperbaas van platenwinkel, label en distributeur Kompakt in Keulen. Op dit label verschijnen ook de mix-cd's van deze drukke dj, vol met Alan Parsons, Steve Miller, Jimmy Jam & Terry Lewis, acid, New York deep house, filmmuziek en techno. Zijn eigen werk is wat minimalistischer, zoals te horen op het in 2004 verschenen album Touch. Vorig jaar al veroverde Mayer en zijn bezwerende, hypnotiserende microhouse ons land met subtiele sets op Lowlands en 05 Days Off. Utrechts eigen Nuno dos Santos (Full Spectrum) draait de avond aan elkaar met allerhande minimal.

Meer informatie over deze twee avonden op www.tivoli.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws