Fuse-In Detroit

Partyscene Redactie | 28 maart 2006
headlines

Tegenover Partyscene had technolegende Kevin Saunderson al verteld dat hij geen brood meer zag in het organiseren van Fuse-In. fuse inSinds twee jaar is de dj officieel de drijvende kracht achter het befaamde Fuse-In Festival in Detroit, maar vanwege de starre houding en de tegenwerkingen van de gemeente had hij weinig vertrouwen in de toekomst van het festival. Hij gaat het niet organiseren en daarmee leek het festival definitief van de baan.

Maar er is nu toch een oplossing gevonden en het festival is in ieder geval dit jaar van de ondergang gered. De gemeente Detroit heeft namelijk een contract gesloten met de Paxahau Promotions Group, om Fuse-In dit jaar, tijdens het Memorial Day Weekend van 27 tot en met 29 mei, te organiseren. De eigenaar van het promotiebedrijf is vereerd dat de gemeente bij hen heeft aangeklopt. “We gaan nu extreem hard werken om onszelf neer te zetten als een wereldwijd gerespecteerde organisatie en dit festival de culturele aandacht te geven die het verdient,” aldus eigenaar Jason Huvaere. De gemeente wil namelijk dat mensen van over de hele wereld weer naar Detroit komen dit jaar.

Paxahau organiseert al sinds 1998 elektronische events in de stad en kent dus het klappen van de zweep. De organisatie heeft de goedkeuring gekregen van eerdere festivaldirecteuren Carl Craig, Derrick May en Kevin Saunderson. Derrick May: “We zijn blij om te zien dat Paxahau het event gaat organiseren. Jason en zijn groep zijn niet alleen goede event managers, maar ze komen ook uit de elektronische muziek industrie. Ik heb er alle vertrouwen in dat de integriteit van het festival, als ’s werelds belangrijkste elektronische muziek festival, in hun handen gewaarborgd blijft.” De komende weken moet duidelijk worden hoe het bedrijf invulling aan het festival gaat geven. Ook is het nog niet bekend of er, net als bij eerdere jaren, weer een Nederlands podium komt.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws