Red Bull Music Academy

Partyscene Redactie | 9 maart 2006
headlines

bernard purdieOok dit jaar kunnen beginnende dj’s en producers van over de hele wereld meedoen aan de Red Bull Music Academy. Maar dat is van latere zorg. Eerst is er een muzikaal voorproefje in Nederland. De Nederlandse kandidaten kunnen namelijk op 15 en 16 april in 11 in Amsterdam meedoen met een 48 uur durende trip, vol nieuwe muziek, interpretaties, lezingen, workshops en bovenal ook gezelligheid. Tijdens deze zogenoemde RBMA Taster doorlopen de twintig dj’s en producers een programma, dat te vergelijken is met de echte RBMA, die dit jaar voor de negende keer plaatsvindt en eind van het jaar gehouden wordt in het Australische Melbourne.

En de Nederlandse tak van de organisatie heeft zijn best gedaan ook dit jaar weer een uitdagend programma op te stellen, waarbij de nieuwelingen tegenover de oude rotten staan. Zo zijn er een lectures van de levende legende en drummer Bernard Purdi, die werkte met artiesten als Aretha Franklin, James Brown, BB King en Joe Cocker en zijn beats worden nog steeds veelvuldig gesampled door hiphop en drum ’n bass producers, en van de Amsterdamse dj en producer Kid Sublime. Er komen nog meer gastsprekers, maar het is nog niet bekend welke. De deelnemers doen verder mee aan workshops en een uitgebreid avond- en nachtprogramma.  

Ben jij een dj en/of producer en wil je meedoen met de RBMA Taster? Mail dan naar victor.bakhuis@redbullmusicacademy.com. De inschrijvingstermijn loopt nog tot 3 april en op 5 april wordt bekend gemaakt wie er zijn geselecteerd om mee te doen. De inschrijving voor de internationale RBMA begint op 1 april en sluit op 3 juni.

Kijk voor meer informatie en een inschrijfformulier op www.redbullmusicacademy.com.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws