Teleskope invites Innercity Visions Berlin met dj Dixon

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

De vaste avond van DJ Dixon (Sonar Kollektiv/Wahoo/Innervisions) in de Weekend club zal voor het eerst de stadsgrenzen van Berlijn verlaten en neerstrijken op de 11e verdieping in Amsterdam. Iedere derde zaterdag van de maand is Inner City Visions d plek in Berlijn voor liefhebbers van de betere deephouse en alternatieve elektronische muziek. Omdat Teleskope normaliter ook op de derde zaterdag valt, is Teleskope invites Inner City Visions een weekje eerder.

Frontman Steffen Dixon Berkhahn verdiende zijn sporen als producer van Wahoo (met de hit Makem shake it met Capitol A), remixer van o.a. Jazzanova, Femi Kuti, I:cube en Isole en als samensteller van de befaamde Off Limits cd-serie. Maar niet in de laatste plaats is hij bekend als een van Duitslands meest standvastige en vooruitstrevende house-djs: house in de puurste zin van het woord, met de sound uit Chicago en Detroit als inspiratie. Met langlopende residencies in befaamde Berlijnse clubs als WMF en Weekend, is hij een boegbeeld in de Duitse scene.


Steffen Dixon Berkhahn ...

Het is de eerste keer dat Inner City Visions de biezen pakt en elders neerstrijkt.
In de komende maanden zal Dixon met zijn avond ook nog de Winter Music Conference in Miami onveilig maken, om vervolgens ook London en Parijs aan te doen. In het verleden had hij gast djs en artiesten die ook de dj-booth van 11 hebben gesierd of dat binnenkort zullen doen: Lindstrom & Prins Thomas, me, Chateau Flight, Henrik Schwarz en vele anderen.

Naast Dixon komen ook host Daniel W. Best over uit Berlijn, met in zijn kielzog vj en vormgever Pierre Becker, die met zijn Ta Trung Visuals de schermen van 11 zal sieren. Vaste Teleskope-vj en organisator De Beeldfabriek is dit keer dus niet actief op de schermen. Uiteraard zijn Teleskope-residents Edo Salgado en Olaf te horen en te zien achter de decks.

Zaterdag_11 maart
Teleskope invites Inner City Berlin
DJs Dixon (Innervisions/Wahoo/Sonar Kollektiv, Berlin), Edo Salgado, Olaf.
Host: Daniel W. Best| Ta-Trung Visuals |
Entre 10 euro | 11_ben_jezelf pashouders 8 euro
www.innercityvisions.com

Zaterdag_15 april
Teleskope
DJs Nuno dos Santos, Edo Salgado, Olaf
Visuals door De Beeldfabriek
Entre 10 euro | 11_ben_je_zelf pashouders 8 euro

Zaterdag_20 mei
Teleskope invites Versatile Records
DJs Chteau Flight/GilbR & I:Cube (Versatile, Paris), me (Innervisions, Karlsruhe), Edo Salgado & Olaf (Teleskope, Amsterdam).
Visuals door De Beeldfabriek.
Entre 12,50 euro | 11_ben_je_zelf pashouders 10 euro
Voorverkoop: 10 euro, via Concerto en Killacutz.
www.versatilerecords.com

11 | restaurant_bar_club
Oosterdokskade 3-5
1011 AD Amsterdam
T 020 - 625.59.99

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws