Profiles is terug

Partyscene Redactie | 23 februari 2006
headlines

chris liebingOp vrijdag 31 maart wordt Rotterdam weer blootgesteld aan de donderende technobeats van Profiles. Alleen niet meer zoals gewend in Club Las Palmas. Die club was de thuisbasis van Profiles, maar omdat de vergunning van de locatie afliep moest de club de deuren sluiten, waardoor Profiles zijn uitvalsbasis kwijt was. Maar organisator Maurice Boestaman slaat nu weer keihard terug. Hij heeft een nieuw onderkomen gevonden in de Off Corso. Maurice is blij na een jaar van afwezigheid weer Rotterdamse grond onder de voeten te voelen. “Ja, erg leuk. Ik heb er ook heel veel zin in,” vertelt hij enthousiast. “Ik heb hele goede herinneringen aan Rotterdam en aan de feesten die ik er gegeven heb. Ik heb wel een binding met Rotterdam en techno.”

De Off Corso wordt dus het nieuwe thuis van Profiles. Maurice: “Off Corso is een hele leuke club met een goed beleid. De programmering is afwisselend en heeft een iets alternatievere inslag. Dat is voor mij een enorm voordeel, want daardoor kan ik wat breder programmeren. Dat kon ik in Las Palmas toch wat minder en nu heb ik meer vrijheid. Voor Profiles ga ik dan ook een kruising maken van artiesten waar ik in het verleden al mee gewerkt heb en nieuwe artiesten.” De Duitse techno dj Chris Liebing is een van die artiesten waar Maurice al vaak mee heeft samengewerkt en die op de eerste editie van Profiles opnieuw te gast is. profiles poster“Ik heb al vaak met Chris samengewerkt en dat zal ik in de toekomst ook blijven doen,” legt Maurice uit. “Iedere keer willen we wel iets anders doen en voor Profiles bespreek ik altijd met hem wat leuk is om te doen. Op de eerste Profiles heeft hij zijn eerste solo set gedraaid, op de tweede editie heeft hij gekozen voor de Europese première van Collabs, het duo dat hij vormt met Speedy J en nu komt hij zijn eigen clubavond ‘Es Ist Freitagaaabend’ hosten.” Daar komt de dj een set van 3,5 uur draaien en neemt hij producer Brian Sanhaji mee, die een live set komt doen.

Maar Maurice is niet de enige die Profiles gemist heeft. Ook kreeg hij het afgelopen jaar regelmatig de vraag vanuit het publiek wanneer er een volgende editie zou komen. Maurice: “We hadden toch een vrij vast publiek en ik ben benieuwd hoe het nu gaat. Het is toch nog de vraag natuurlijk wat er gaat gebeuren. Ik ben benieuwd wie er weer gaan komen en je moet mensen toch altijd blijven prikkelen en een goed feest neerzetten. Toen Las Palmas dicht ging heb ik een paar uitstapjes gemaakt, wat organiseren van feesten betreft, maar mijn roots liggen toch wel in de techno.” Er zijn voor dit jaar al vier edities van Profiles gepland en wel op 31 maart, 9 juni, 13 augustus en 14 oktober.

Profiles
Vrijdag 31 maart van 23.00 tot 05.00 uur, Off Corso, Rotterdam
Line-up: Chris Liebing, Brian Sanhaji, Stephan & Vincent de Wit en Sandeep.

Kijk voor meer informatie op www.xcess-events.nl.     

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws