7 uur Erick E tijdens Discothque

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Met een 7 uurs marathonset zal hij, samen met MC Gee, de grote zaal van de Cruise Terminal in Rotterdam de gehele nacht in vuur en vlam zetten.

DJ en producer Erick Eerdhuijzen staat al ruim tien jaar aan de top binnen de vaderlandse dancescene. Zijn carrire begon in 1986 toen hij naam voor zichzelf begon te maken als hip-hop dj. In 1989 won Erick de Nederlandse finale van DMC mix kampioenschappen en werd later dat jaar zelfs 6e op DMC World Finals in de Royal Albert Hall in London.

Begin jaren '90 brengt Erick samen met Olav Basoski de ene na de andere muzikale klapper uit op het Work label en begint zijn naam landelijke bekendheid te krijgen. Helemaal hard gaat het als hij in 1995 een residentie krijgt in de Amsterdam RoXY, alwaar zijn "Swet" avonden tot de beste avonden van Europa gerekend mogen worden. In 1998 komt er, door een iets te enthousiast "feestje", een einde aan het RoXY tijdperk. Een vuurpijl afgestoken tijdens de begrafenis van n van de oprichters legt de legendarische club geheel in de as.

Elk nadeel heeft echter zijn voordeel; Erick is nu vrij om wekelijks in diverse clubs zijn platen te draaien. Zo is hij vanaf die tijd een graag geziene gast in club als Panama, Now & Wow, Nighttown, Winkel van Sinkel en draait hij op bekende feesten en festivals als Sensation, Mysteryland, Dance Valley, Betty Ford Clinic en natuurlijk zijn eigen Sneakerz en Housequake feesten.


Erick E...

Afgelopen jaar werd hij gekozen tot beste house dj van Nederland tijdens de Release Dance Awards. Iets wat eigenlijk niet als een verrassing kwam, doch meer als een erkenning voor dik tien jaar lang wekelijks de sterren van de hemel draaien.

Tijdens eerdere edities van Discothque stond Erick E al tweemaal met een solo set op het programma, echter nog nimmer in de grote zaal. Zaterdag 25 februari durft Discothque het aan om slechts 1 dj neer te zetten in "Le Club", de grootste zaal van de Cruise Terminal Rotterdam.

De voorverkoop voor Discothque is reeds begonnen en gaat, eigenlijk zoals bij elke editie, weer zeer voorspoedig. Meer informatie, de voorverkoopadressen en natuurlijk de fantastische foto's van de vorige edities zijn te vinden op www.discotheque.nu

Au revoir et a bientt a Discothque!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws